Hlavní obsah
Cestování

Okna neotevírat aneb Jak se žije ve zlaté kleci nejbohatší země světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Katar je nejbohatší zemí na světě, avšak je život tam bohatý také pro jeho obyvatele?

Článek

Katar, malá poloostrovní země ležící na severovýchodě Arabského poloostrova, se vznešeně vyvyšuje nad Perským zálivem jako jedna z nejdynamičtějších a nejbohatších národů světa. S nádherným spojením moderní architektury a tradičních arabských vlivů je Katar fascinujícím místem, kde se setkávají historie a inovace.

Země, která se proslavila svou produkcí ropy a zemního plynu, se v posledních desetiletích transformovala z neznámého regionálního hráče na mezinárodní arénu. Své bohatství využila nejen k vybudování moderní infrastruktury a architektonických skvostů, ale také k podpoře kulturního dědictví a vytváření kosmopolitního společenství.

Foto: Unsplash.com

Přístav ve městě Doha

Nesnesitelné teplo

Nechť si každý odpoví sám na otázku, co je snesitelnější a přijatelnější. Je to půl roku vysokých venkovních teplot v Kataru, nebo půl roku zimy v Česku?

Obyvatelé Kataru jsou přibližně od května do konce října nuceni žít v klimatizovaných místnostech a ven téměř nevycházejí. Z vychlazených aut se okamžitě přesouvají do vychlazených obchodních center, restaurací nebo domovů a venku se cítí jako v sauně.

Bez řidiče z domu nelez

Nejlepším přítelem obyvatel nejbohatšího státu světa se stává řidič jejich klimatizovaného vozu. Ochotně odveze děti ráno do školy a rodiče na nákupy, zatímco ve vychlazeném autě čeká na opětovný příchod svých nadřízených.

Hřiště pro děti a chůvy

Na dětských hřištích venku je během léta prázdno a naopak v zimě je plné dětí s chůvami. Filipínská pracovní síla je totiž velmi levná a spolehlivá, protože do Kataru přijíždí výhradně na pracovní vízum vázané jménem rodiny.

Qatar Airways

Aby toho nebylo málo, prvenství má Katar také v letecké přepravě, protože Qatar Airways jsou nejlépe hodnocenou leteckou společností světa. Let business třídou je opravdu zážitek nejvyššího kalibru a rovněž economy class je srovnatelná s business třídou českých aerolinek.

zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Qatar Airways
Arábie

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz