Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pouze blázen by si v dnešní době pořídil více než jedno dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com/Ben White

Zrušené školkovné, zvýšení daní a další změny mě přinutily zamyslet se nad tím, zda je v dnešní době finančně dostupnou možností mít více než jedno dítě.

Článek

Zrušené školkovné

Odvod daní OSVČ se od letošního roku zvýšil a souběžně s tím bylo zrušené školkovné na dítě, což je pro podnikatele značná rána. Zrušené školkovné znamená, že OSVČ nebudou moci uplatňovat daňové zvýhodnění na dítě umístěné v předškolním zařízení a nebudou si moci přilepšit na daních až o 17 300 Kč za jedno dítě. Pokud měl OSVČ více než jedno dítě, jednalo se samozřejmě o částky mnohem vyšší.

Nemáte navíc 1,8 milionu korun? My také ne!

Dle nejnovějších výpočtů se náklady na výchovu dítěte do 18ti let pohybuje v přibližné částce 1,8 milionu korun. Do této částky je započtena péče od narození až po dovršení plnoletosti.

Zdá se vám tato částka příliš vysoká? Nenechte se zmýlit, protože může být i mnohem vyšší, a to za předpokladu, že vaše dítě půjde studovat vysokou školu a bude očekávat vaši finanční podporu. Nákupem plenek tedy náklady na dítě opravdu nekončí.

Více než 1 dítě? Pro mě pošetilý nápad

Nemusím být matematický génius, abych si spočítala, že mít více než jedno dítě je finančně náročné a v současné době zcela pošetilým nápadem. Nebo bych mohla začít skladovat věci od mladšího dítěte pro to starší a ušetřit značnou část rozpočtu!

Zdroj:

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/463369-poridit-si-dite-je-cim-dal-drazsi-na-kolik-vas-pece-vyjde-prehled

https://www.seznam.cz/komentare/24027931-skolkovne-konci-zruseni-danove-slevy-potvrdili-senatori

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz