Hlavní obsah
Názory a úvahy

Přestaňme dělat z vrahů slavné osobnosti a zachraňme svět jednou provždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

I pro silně empatického človka je těžké vcítit se do mysli vrahů. Přesto si však i po jediném pokusu uvědomíme, že sláva je tím, po čem prahnou a je na čase jim toto děsivé privilegium odebrat.

Článek

Nejslavnější vrazi - cože?!

Ve skutečnosti by slova sláva a vrah neměli existovat v jedné větě, protože právě touha stát se slavným masovým vrahem může být jednou z největších motivací vraždících psychopatů a bestií ve světě okolo nás.

Jméno vrahů by nemělo být zveřejňováno, a to zejména tehdy, pokud jsou již po smrti, protože ačkoliv si správně myslíme, že to mrtvým vrahům potěšení nepřináší, zapomínáme na živé budoucí vrahy toužících po slávě a schovávajících se právě teď za obrazovkami počítačů a chytrých telefonů.

Jak by se mělo (ne)nakládat s mrtvými vrahy

Celé naší planetě bych místo Grétismu přála, aby se od této chvíle změnil způsob, jakým společně nakládáme s mrtvými vrahy. Stále není pozdě na změnu, a i malá změna nyní může v budoucnu zachránit desítky životů v důsledku toho, že budoucí vrazi ztratí motivaci zabíjet, protože tak či tak bude jejich jméno skryto a zapomenuto.

Od tohoto okamžiku bych zavedla zákon, který stanoví, že jména všech vrahů budou v médiích označovány jako Vraždící bestie a nikde nebude zveřejňována ani jejich fotografie. I kdyby tato opatření znamenala jeden jediný zachráněný život, stála by za to!

Tento článek vznikl z hlubokého smutku nad událostmi ze dne 21.12.2023 v Praze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz