Hlavní obsah
Zdraví

Psychické a fyzické následky covidu-19, které mnoho lidí stále nevnímá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Engin Akyurt/Unsplash.com
Aktualizováno

Pravděpodobně každý jeden z nás by nejraději covid-19 vytěsnil z mysli a na náročné období restrikcí zapomněl. Pandemie však stále přežívá. V nás.

Článek

Strach z další pandemie

Ten bych ráda zařadila na první místo našeho seznamu, protože strach je to, co lidi v důsledku proběhlé pandemie covidu-19 pociťují dodnes. Neustále se bojíme, kdy se zase objeví nové onemocnění a zda budou opět nějaké restrikce.

Obáváme se všeho, co k nám zvenčí přichází a podvědomě se snažíme bojovat o klid občanů České republiky.

Astma bronchiale

Pravděpodobně se jedná o nejčastější fyzický následek covidu-19, který zasáhl mnoho lidí po prodělání nemoci.

Jedná se o nepříjemné onemocnění průdušek, které bohužel není vyléčitelné. Pomocí vhodné léčby a dodržování režimových opatření se však s astma dá pohodlně žít.

Chronický kašel

Především lidé důchodového věku pociťují chronický kašel, který se jich stále drží a je těžko (nebo vůbec) léčitelný. Samozřejmě na tento druh kašle nezabírají žádné běžně dostupné léky z lékárny.

Náš národ je si blíž

A nakonec jedna hezká věc, kterou nám pandemie dala. Totiž spojila náš český národ. Najednou jsme se více zajímali o své sousedy, pomáhali si a to nám (většinou) zůstalo až do dnešního dne. Buďme tedy na sebe hodní i nadále!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz