Hlavní obsah
Bydlení

Se zimou k nám domů přišli také pavouci a díky kaštanům jsou zase pryč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Nejmenovaný člen naší rodiny k nám přišel na návštěvu s taškou kaštanů a báječnou radou, jak se před zimou zbavit nechtěných návštěvníků u nás doma.

Článek

Pavouci k nám mají blízko

Jelikož bydlíme v přízemi, pavouci to k nám do bytu mají opravdu blízko. Stěhují se k nám prakticky po celý rok a v zimě obzvlášť často. Snažili jsme se jich roky zbavit pomocí mnoha odpuzovačů, avšak nic nezabralo.

Na prstech bych se nedopočítala, kolik různých prostředků jsme už vyzkoušeli, avšak vše bylo naprosto marné. Jednu dobu jsme si dokonce mysleli, že se kvůli návalu pavouků v našem bytě odstěhujeme, arachnofobikům by se u nás opravdu nelíbilo.

Rada nad zlato

Jednoho dne k nám zavítala členka naší rodiny a sdělila nám, že má skvělý tip na vyhnání pavouků i zamezení jejich vstupu do našeho obydlí. Tím zázrakem se staly kaštany. Doporučila nám jejich rozmístění na parapet oken a poté jsme už jen čekali, co se bude dít.

Musím se přiznat, že jsme byli spíše skeptičtí a žádné zázraky na počkání jsme neočekávali, spíše jsme se tomu v duchu smáli.

Foto: www.unsplash.com

Dlouho jsme nemohli přijít na to, jak se pavouků doma zbavit.

Po pavoucích ani stopy

V průběhu několika dnů jsme zaznamenali snížený výskyt pavouků a po asi dvou týdnech jsme zjistili, že již žádné pavouky doma nemáme, což byla neskutečná úleva. Konečně jsme mohli spát s klidným srdcem a beze strachu, že nám v noci pavouci vlezou pod peřinu.

Nikdy by nás však ani v jediném snu nenapadlo, že se pavouků zbavíme jednou provždy díky chytrému rozmístění několika kaštanů na parapet!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz