Hlavní obsah
Lidé a společnost

Američtí příbuzní Adolfa Hitlera: Jeden si chtěl vzít Židovku, druhý přiznal obdiv k Angele Merkel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto

O Hitlerových prasynovcích, jejichž dědečkem byl nevlastní vůdcův bratr Alois, jedna ze sousedek z newyorského ostrova Long Island v roce 2018 řekla, že jsou to skvělí lidé. Příbuzné si nikdo nevybírá.

Článek

Hitlerův starší bratr odešel do Anglie

Německý nacistický vůdce Adolf Hitler měl několik sourozenců, mezi nimi i staršího nevlastního bratra Aloise, který pocházel z předchozího vztahu jejich společného otce. Alois Hitler mladší v mládí odešel z domova a dostal se až do Anglie, kde se v roce 1911 v Liverpoolu narodil jeho syn William Patrick Hitler.

Vůdcův synovec byl zaměstnán v bance

Ten se rozhodl z rodné Británie přestěhovat do Německa, kam už dávno předtím přesídlil i jeho otec, který rodinu opustil. V Německu, kde byl v té době u moci jeho strýc, William pracoval jako bankéř, brzy se však rozhodl pro návrat do Anglie. Ve Spojeném království ho kvůli jeho původu odmítli přijmout do britských ozbrojených sil, kam se přihlásil.

Bojoval proti strýci

V Americe, kde Hitlerův synovec pořádal přednášky o svých zkušenostech se strýcovým nacistickým režimem, ho na rozdíl od Velké Británie do armády přijali a William Patrick Hitler během druhé světové války sloužil u amerického námořnictva, se kterým bojoval proti nacistickému Německu. Po konci války si změnil příjmení na Stuart-Houston, usadil se na Long Islandu, oženil se a vedl laboratoř na analýzu krve. Zemřel v roce 1987.

Zrušená svatba kvůli příbuzenství s Hitlerem

Syn nevlastního bratra Adolfa Hitlera měl čtyři potomky, Alexandera, Briana, Louise a Howarda. Alexander, který dostal prostřední jméno Adolf, v roce 2018 v rozhovoru pro německý deník Bild prozradil, že jeden z jeho bratrů byl zasnouben s židovskou dívkou. Ke svatbě ale nakonec nedošlo, protože snoubenka se dozvěděla, z jaké nechvalně proslulé rodiny její nastávající pochází. Když přišla řeč na politiku, téměř sedmdesátiletý Alexander se tehdy přiznal, že má rád dnes již bývalou německou kancléřku Angelu Merkel. Naopak prý ale nikdy nepatřil k příznivcům Donalda Trumpa, byť prohlásil, že je republikánem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz