Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň hladce postoupila. V čem tkví kouzlo od Štruncových sadů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Jejich sezóna se nedá popsat jinak, než jako velmi úspěšná. Třetí místo v lize, útok na domácí pohár a neskutečná jízda Evropou, toť vizitka plzeňských.

Článek

Miroslav Koubek

Trenér Koubek, jenž do Viktorie původně přišel jen jako jednoroční náplast, než se klub rozhodne, kam chce směřovat, jasně dokazuje, že je tou nejlepší volbou vedení klubu za poslední roky.

Pod jeho vedením se z Plzně stal sebevědomý tým, který si na nic nehraje a dělá prostě to, co musí. Je třeba bránit? Tak brání celý tým. Je potřeba zaútočit? Není problém. Tým bez hvězd válcuje i Spartu se Slavií, a nechybělo málo, aby zaplakala i italská Fiorentina.

Přestupová politika

Není to však jen o trenérovi, Plzni se dařilo i v jiných směrech. S odstupem času se začíná ukazovat, jak moc Plzeň vydělala na odchodu Jindřicha Staňka do Slavie Praha.

Plzeň mohla vytáhnout do pozice brankářské jedničky Jedličku, který jasně ukázal, že chytá ještě lépe než Staněk, který svým transferem dopřál Plzni příchod dvou klíčových záložníků. Zvlášť v případě Lukáše Červa jde o nákup za všechny peníze.

Dřina pokora a naděje

Hráči, včetně celého realizačního týmu v Plzni tahají za jeden konec, nikdo si nedovolí nic vypustit a na hřišti to bývá znát. Fyzická připravenost týmu nahání až strach, ne každý hráč zvládne polykat devadesát minut na hřišti dvakrát týdně, aniž by to bylo znát na výkonu.

Na lavičce Plzně ani nevídáme rozčarování ze střídání, kdy by se hráčům nelíbilo, že jsou ze hry. Co trenér Koubek řekne, to je svaté. Jednotlivé střípky tak do sebe krásně zapadají a nedivil bych se, kdyby Viktoria příští sezonu zaútočila na titul. Proslýchá se totiž, že trenér Koubek v Plzni ještě zdaleka nekončí.

Zdroje:

https://www.fotbalportal.cz/cesko/gambrinus-liga/69284-viktoria-plzen-si-zajistila-postup-do-finale-mol-cupu-zlinu-nedala-sanci/

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-dobra-zprava-pro-plzen-koubek-se-uz-rozhodl-5027050

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-pohar-koubek-se-tesi-na-finale-proti-sparte-a-hlasi-pocitaji-se-jen-vitezove-5027020

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz