Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Absolventi pomáhají – aktuálně stochovské škole s financováním dívčích toalet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Osud a stav základních škol není absolventům lhostejný. Výjimkou není ani Stochov a tamní škola. Právě zde aktuálně mohou nejen bývalí žáci pomoci s rekonstrukcí dívčích záchodů.

Článek

Jejich financování vyhrálo mezi ostatními nápady u samotných žáků. S celým nápadem vlastně přišla platforma absolventipomahaji.cz. A právě touto cestou mohou dárci přispět stochovské škole. Cílová částka je půl milionu korun. Za první týdny sbírky se podařilo vybrat bezmála sto tisíc korun.

„Nečekali jsme, že se vybere tolik peněz, mysleli jsme, že to bude za delší dobu,“ komentovali stav dárcovského účtu žáci školy. „Jsem nadšená, strašně moc to podporuji a já jsem tomu byla nakloněna už na začátku, když naše škola byla oslovena, abychom do toho šli. A jsem o to víc překvapená, co dělají naši žáci, do některých bych to nikdy neřekla,“ doplnila ředitelka stochovské základní školy Lenka Mazuchová.

Zatímco chlapecké záchody už má stochovská škola rekonstruované, ty dívčí na zásadní obnovu stále čekají. Ve hře jsou ovšem i další nápady, například sedací vaky na chodby nebo nákup tabletů. „Když se vybere víc peněz, tak si myslím, že si škola s tolika penězi poradí, že třeba dá víc peněz do rekonstrukce dívčích toalet nebo koupí víc sedacích vaků, což si žáci přejí,“ doplnila jedna z iniciátorek aktuální sbírky a současně stochovská zastupitelka Zuzana Lochmanová.

Vzkaz pro všechny váhající, a zdaleka nejen absolventy stochovské základky, je jasný.

Že to jde prostě na dobrou věc, že ty záchody tady budou ještě třeba 50 let. No a myslím si, že prostě každá koruna prostě pomůže,“ shodují se žáci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz