Hlavní obsah
Aktuální dění

Místo historické půdy odborné učebny za 50 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Až do letních prázdnin budou stavaři budovat nové učebny na Komenského náměstí, město investuje 50 milionů korun

Nová místa pro budoucí školáky už nechce slánská radnice zajistit uvolňováním specializovaných učeben a dalších prostor. Na základní škole na Komenského náměstí proto naplno pracuje stavební firma.

Článek

V příštích měsících zcela změní kompozici půdních prostor. „Vybudujeme zde čtyři odborné učebny fyziky, informatiky a pro přírodní vědy,“ vysvětluje slánský starosta Martin Hrabánek. Chybět ovšem nebude ani zázemí pro učitele nebo sociální zařízení.

Investice přesahující 50 milionů korun vychází z aktuální demografické studie. Ze ní vyplývá postupný nárůst žáků, nicméně ne natolik, aby Slaný muselo stavět novou školu. Aktuálně rekonstruovaná rozsáhlá půda je původní, ze začátku minulého století. Do té doby ji nikdo nevyužíval. Nejprve proto bylo nutné ji kompletně vyčistit a obnažit jednotlivé trámy. Nyní přijdou na řadu práce spojené s postupným budováním nového interiéru. „Práce začaly v září tohoto roku, budou probíhat až do příštích letních prázdnin. V ideálním případě tedy bychom chtěli, abychom příští školní rok zahájili už v těchto moderních prostorách,“ doplnil slánský starosta.

Do té doby se musí jak školáci, tak především pedagogové a další zaměstnanci školy obrnit trpělivostí. Stavební ruch se sice nedotýká přímo interiéru školy, i tak je ale jasným omezením pro její běžný chod.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz