Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Svazková škola roste, připravuje dny otevřených dveří i setkání s veřejností (obsahuje VIDEO)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Pojme 810 žáků, brzy začne hledat ředitele a vedení města kvůli ní svolává další setkání s veřejností. Svazková škola Chýně Hostivice se stává realitou. „Máme shrnutou skrývku a začínáme stavět základy,“ říká chýňská starostka Anna Chvojková.

Článek

Stranou stavebního ruchu ovšem nezůstává ani přilehlá ulice Pražská. Tu z podstatné části buduje developer. Město se na ní podílí právě v detailech spojených se stavbou školy.

„Ulice Pražská má v současné době vyhotovené sítě. Je zde položená dešťová kanalizace, upravená je tlaková kanalizace, dobudoval se vodovod,“ doplňuje starostka. Komunikace by tak měla být do konce prosince hotová.

Nejen na rodiče budoucích školáků čeká už osmé chýňské setkání spojené s novou základní školou. Bude v aule základní školy v ulici Bolzanova 800 od 17 hodin, 29. listopadu. „Řekneme si rovněž kdy budou možnosti kontrolních dnů pro občany na stavbě školy tak, aby se mohli přijít podívat. Řekneme si o tom, co chystáme vevnitř ve škole, kdy bude výběrové řízení na ředitele a co všechno nás čeká v roce 2024,“ vysvětluje Anna Chvojková, proč se vyplatí na setkání dorazit.

Stavba prozatím pokračuje bez přestávky. Přerušení není v plánu. Jedinou výjimku může zapříčinit počasí, respektive výrazné a delší mrazy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz