Hlavní obsah

Jak pražská servírka zfackovala drzého ukrajinského hosta

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Legendární medvěd

Fejeton z dnešní Prahy. Jen pro drsné povahy.

Článek

Vyprávěl mi kamarád z hlavního města, že nedávno v širším centru Prahy došlo k nevšednímu incidentu v jedné z jeho oblíbených kaváren.

Dvacetipětiletá servírka, známá mezi stálými hosty jako Marie, ukázala, že odvaha má mnoho podob.

Ve zkratce šlo o přímou odpověď na nepřípustné chování jednoho drzého ukrajinského hosta, který se rozhodl, že plácání po zadnici a slizké poznámky jsou nejlepší způsob, jak zapůsobit na metropolitní číšnici.

„Miluju Ukrajinu, fandím Zelenskému, ale tohle? Tohle už bylo moc!“ svěřila se Marie. „Bylo mi jasné, že policii volat nebudu, mají teď dost práce s těmi záplavami a volbami. Takže jsem to vzala do vlastních rukou, nebo spíš do jedné ruky – a pak do té druhé. No, facka zleva, facka zprava a bylo po slizkých trapných řečech.“ Nebojte zuby jsem tomu ukrajinskému strejdovi nevyrazila.

Podle očitých svědků celá situace začala nevinně – ukrajinský host vešel do kavárny a objednal si kávu, zatímco pomrkáváním signalizoval své „neodolatelné“ kouzlo.

Marie, známá svým úsměvem i v nejtěžších dnech, ho nejdřív ignorovala. Nicméně, když se jeho „kouzlo“ změnilo v nevyžádaný fyzický kontakt, Marie to už nevydržela.

„Jasně, jsem proti Putinovi, a to úplně. Ale tohle chování nemá s politikou nic společného. Facky jsou demokratické – padnou, komu padnou. A padly přesně tam, kam měly,“ řekla s úsměvem Marie, zatímco si otírala ruce do utěrky.

Host, očividně zaskočený svou „nevyžádanou lekcí ze slušného chování“, se rychle odebral z pražské kavárny, zanechávajíc za sebou nejen nesplacený účet, ale i rozhořčený výraz. „Nikdy předtím jsem si neuvědomil, jak tvrdé mohou být české ruce,“ mumlal si pro sebe, když spěchal pryč.

Místní zákazníci okamžitě začali Marii chválit za její pohotovost a odhodlanost. „Jo, podpora Ukrajiny je důležitá, ale občas je potřeba vyčistit si vlastní dvorek,“ prohlásil jeden z přítomných hostů, který měl na sobě triko s nápisem *Sláva Ukrajině*.

A jak na to reaguje Marie? „Jsem ráda, že lidé pochopili, že spravedlnost se týká všech. Když jste v mé kavárně, pravidla jsou jasná: slušnost, úcta a pokud to porušíte, dostanete ráznou ruční diplomacii zdarma. A můžete být klidně americký nebo český poslanec. A ano, stále podporuji Ukrajinu – jeden slizký pitomec mé přesvědčení jen tak neotočí.“

-----------------------------

(na základě skutečné události, publicisticky upraveno při zachování smyslu)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz