Hlavní obsah
Cestování

All inclusive. Vážně je dovolená jenom o jídle?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels

Jeden z článků na mediu nás informuje o tom, že pokud nemáte zaplacený all inclusive, jako by žádná dovolená nebyla. Není to pravda.

Článek

Hlavně se dobře najíst. Je to cíl naší dovolené?

Možná má někdo potřebu na dovolené celý den jen jíst a pít a užívat si drinků a posezení u jídla. Také možná někomu stačí přidělené lehátko na celou dovolenou. Prostě v sektoru B, druhá řada zleva. Tam tráví svůj dovolenkový čas. U hotelů jsou obvykle bazény, proto člověk allinclusivní dost často prožije svůj dovolenkový čas u bazénu v dosahu all inclusive služeb. Pak se cítí naprosto spokojený. Navíc může shlížet na ty ostatní, kteří mají jenom snídani a nemohou si dopřát celý den jídla a pití, co hrdlo ráčí. A přitom vůbec takovému typu dovolenkáře nedochází, že dovolená může mít i jiný cíl a náplň.

Jím co chci a kdy chci, nic mě neomezuje.

Třeba se ráno po snídani vypravit se svým ručníkem a slunečníkem a usídlit se tam, kde je pláž volná a kde se mi to zrovna líbí. Při představě, že mám přidělené lehátko se slunečníkem: v sektoru B, druhou řadu zleva na celý pobyt a vedle mě dorazí na svá místa hlučná rodina, kterou budu muset celou dovolenou strpět. Jen to ne! Ale někomu to vyhovuje, tak prosím, ať si tam sedí a užívá si, ale někomu to prostě nevyhovuje, tak si užívá dovolenou podle sebe.

Foto: pexels

Kde je moje přidělené lehátko?

Navíc all inclusive je tak nějak podle stejných not, po třetím dni pobytu si říkáte, že to už jste všechno jedli a to už jste ochutnali a co si tedy máte vybrat z velmi podobné nabídky dnes. A vida, ukazuje se, že mít jen snídani a zbytek dne se stravovat podle nálady a momentální chuti, to je pro někoho právě ta správná dovolená. Dám si co chci a kdy chci a nemusím si vybrat, co nechci z předložené celodenní nabídky. Můžu se po vykoupání v moři toulat ulicemi /tedy pokud nejste zavřeni v egyptském, tuniském apod. resortu/ a dát si v místní restauraci něco, podle mého gusta. Pokud bydlím v apartmánu, a ne v hotelovém pokoji, nejenže mám více místa, než je v hotelovém pokoji, má to své velké výhody. Mám i možnost si udělat třeba ovocný salát z místních čerstvých surovin, protože mám k dispozici zařízenou kuchyňku, do ledničky si ráno vložím vychlazenou plnou konévku kávy , limonády a jiných nápojů a během dne si užívám osvěžujícího pití. Stejně tak se mohu večer vydat na rybí a jiné speciality. Prostě nejsem uvázaný ke svému hotelu s předplaceným all inclusive. Je dovolená, můžu si to dovolit.

Každému vyhovuje jiný styl dovolené.

A každý ať si dovolí, co je mu nejpříjemnější. Někdo potřebuje all inclusive, aby se nemusel starat o jídlo a pití a často také proto, aby ostatním ukázal, že si to může zaplatit. Jinému stačí snídaně a další jídlo a pití řeší, až když má hlad a žízeň. Snad jen s tím odnášením jídla z hotelu a tvořením zásob nemohu souhlasit. To se vážně nedělá, přesto to mnozí stále dělají.

Užijme si všichni dovolenou podle sebe a dovolme i ostatním, ať si dělají, co jim nejvíce vyhovuje. Zkuste to třeba někdy bez all inclusive, ovšem, jestli si to vlastně můžete dovolit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz