Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hotely a penziony jenom pro dospělé. Skvělý nápad

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels

Děti máme, už jsme je vychovali, na dovolenou jsme s nimi jezdili. Teď už chceme mít svůj klid. Máme odpracováno.

Článek

Jen pro dospělé

Nápad provozovat hotely a penziony, které jsou určené jenom pro dospělé, není nový. Ale je to nápad naprosto skvělý. Jedete do hotelu, kde bude klid, protože tam nejsou žádné atrakce a zábavné koutky. Budete v bazénu moci klidně plavat sem a tam, ve vířivce v pohodě vířit a ten klídek okolo. Ano, večer sice hrozí bujará zábava dospělých, ale to se dá snést. Můžete bujaře slavit také, ale určitě se domluvíte na povolených decibelech se spolubydlícími hosty. Ráno v jídelně nebudete muset překračovat poházené hračky a balancovat se svou snídaní mezi pobíhajícími dětmi. O hluku ani nemluvě. Taková klidná káva na terase, to nemá chybu.

Taky jsme měli malé děti.

Vraťme se do dob, kdy jsme ještě měli děti doma. To vám přiznám, že jsem tehdy nechápala, proč na mě ti starší a pokročilí hledí, že moje děti jsou poněkud živější a hlučnější. Ano, teď už to plně chápu. Jenom chci ještě zdůraznit, že v období, kdy naše děti byly malé, se ještě nepraktikovala tzv. volná výchova a pokud naše děti začaly rušit, odešli jsme směr dětské hřiště, kde se mohly vydovádět podle libosti. Tedy žádný takový přístup jako dnes: Přece nebudu pořád sedět doma. Ano, doma jsme neseděli, ale brát ohled na ostatní, byla samozřejmost. Bohužel, dnes to tak už není. Čest výjimkám.

Brát ohled.

To je přesně výraz, který vystihuje situaci nás starších a pokročilých.

Berte ohled na to, že my už jsme si svoje děti vychovali, užili jsme si s nimi ty krásné časy a teď už chceme odpočívat a mít klid. Pokud budeme chtít, vezmeme si vnoučátka s sebou na výlet a určitě zamíříme do hotelů a penzionů, které pro ně jsou připraveny. Abychom si užili společný čas. Ale po návratu zase vyrazíme do hotelu bez dětí a odpočineme si po svém.

Tak, prosím naše milé hotely a penziony, které jsou jen pro dospělé: Buďte v co největším počtu, těšíme se, že k vám rádi přijedeme na skutečně odpočinkový pobyt.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz