Hlavní obsah
Cestování

Ubytování na dovolené platím zásadně až při příjezdu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Na dovolené chci odpočívat a nechci řešit problémy s ubytováním, které nabízejí různé ubytovací webové stránky. Platit chci až při příjezdu a jde to.

Článek

Je tady léto, chystáme se na cesty a už se objevují zprávy na internetu, že ten či onen měl problémy s předem objednaným a zaplaceným ubytováním. Celé roky už zásadně hledám ubytování přímo u majitele a nikdy neplatím nic předem. Nevyhovuje mi kamsi poslat přes nějakého zprostředkovatele ubytování peníze a na místě při příjezdu zjistit, že o mně vlastně nic nevědí. Mnoho mých kamarádů a známých si jede po této linii a je pravda, že většina nemá a neměla problémy. Ale je tady ono známé ale… Taky hodně známých a kamarádů popisovalo zážitky s hledáním klíče k ubytování, který měl být na předem domluveném místě a nebyl. Dále pak telefonáty při příjezdu na ubytování, na které nikdo nereaguje. Tehdy možná na ulici v cizím městě přemýšleli, že kamsi poslali peníze a teď nemají nic. Mám na všechny ty zprostředkovatele svůj názor a vyhýbám se jim. Peníze předem neposílám a ubytování najdu i tak.

Jak zjistit adresu a telefon přímo na ubytovatele?

Možná si říkáte, jak zjistím adresu přímo na majitele penzionu nebo přímo na recepci hotelu. Není nic jednoduššího, než zadat název hotelu nebo penzionu a přidat za tečkou patřičnou koncovku dané země. V Německu třeba….tečka de. Také se podívám na stránky města, kde chci bydlet a najdu v kolonce Turismus různé nabídky k ubytování. Náš milý Google po zadání ubytování tam a tam nabídne v první řadě ony ubytovací webovky, které jsou vždy na prvních místech. Je to jejich byznys a ta první místa si tak rezervují za nemalé peníze. Nic pro mě, hledám dál, až se dostanu na webovky přímo hotelu nebo penzionu. Pošlu dotaz, jestli mají volný pokoj v určitém termínu, nechám si potvrdit rezervaci mailem a vyřízeno. Pokud chtějí platbu předem, jdu o dům dál. Neplatím nic předem. Ze zásady.

Možná si říkáte, že někdy musí člověk zaplatit předem, když chce získat to své vybrané ubytování, aby mu ho nikdo neobsadil. Ne, vážně nemusí.

Říkám si, že není nutné se obávat, že neseženete ubytování. Podívejme se na to očima ubytovatelů. Je to dost velký byznys, ubytovatelů je opravdu hodně. Kdyby měli všichni tak strašně plno, proč by svoje kapacity nabízeli přes různé zprostředkovací společnosti. Ubytovatelé chtějí mít co nejvíce obsazené své kapacity, konkurence je opravdu veliká. Tak ať se snaží a nechtějí nic platit předem.

Neplatíme předem, nejsme zklamaní při příjezdu.

Zásadně a vždy před odjezdem na dovolenou do dohodnutého penzionu či hotelu přímo zavolám a ověřím si znovu svoji rezervaci. Hotel či pension si najdu na internetu a lze i dohledat v různých rejstřících. Pak se mi nemůže stát, že bych přijela někam, kde žádný hotel není. Prostě děláme vše pro to, abychom si naši dovolenou užili.

Každý podle svého gusta.

Ne, opravdu nikomu nechci vnucovat svůj postup při zajišťování dovolené. Nezaklínám se vševědoucností. Ale poslední dobou se na mě obracejí někteří kamarádi a známí a chtějí se vydat mojí cestou. Je to leckdy i cesta o dost levnější. Tak proč to nezkusit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz