Hlavní obsah
Cestování

Jeden den volna. Slunce láká do přírody, ale nechcete strávit X hodin za volantem?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lemmyu

Do přírody a přitom stále v Praze

Slunečné počasí vytahuje obyvatele ze sídlištních bytů. Letošní jednodenní státní svátky vyšly na středy. Jak si užít jeden den v přírodě, aniž byste opustili Prahu a cestovali několik hodin.

Článek

Dobrý plán nad zlato

Původně jsme měli v plánu navštívit Babiččino údolí v Ratibořicích. Babičku jsme kdysi povinně přečetli, ale v jejím údolí jsme ještě nebyli. Popravdě jsem netušila, že se tam z pražského Proseka potáhneme 1,5 hodiny. Ta představa, že z jednoho volného dne strávíme minimálně 3 hodiny v autě, mě otrávila.

Příroda v Praze

Babičku a její údolí jsme 8.5. ráno shodou okolností zahlédli na televizní obrazovce, zatímco jsme narychlo vymýšleli náhradní výlet. Los padl na Dubeč a její okolí. Délka trasy a její části byly pro mě překvapením. Můj požadavek byl jen dobrý oběd a pěkná příroda s ideálním návratem do bytu před 18 h.

Anketa

Jak je Vaše představa o ideálně stráveném jednom dni volna uprostřed pracovního týdne?
Prospat celý den nebo nedělat vůbec nic.
0 %
Dodělat pracovní resty a úklid domácnosti.
0 %
Výlet kamkoliv, hlavně vypadnout z domu.
100 %
Nejlépe připojit další pracovní dny a vytvořit prodloužený víkend.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Trasa 16 km s luxusním obědem

Za necelou půlhodinku jsme parkovali u prvního z rybníků přírodního parku Říčanka. Až při jeho obcházení jsme si všimli několika rybářů. Pak jsme pokračovali podél Říčanského potoka, až k Podleskému rybníku. Nádherný statek pod jeho hrází a bistro Podlesák vám zlepší už tak dobrou náladu. Cestou přes Třešňovku do Královic na oběd jsme kromě starého vousatého zálesáka, který se nám vyhnul obloukem, protože nemá rád lidi, nepotkali vůbec nikoho. Na vzdálenost jsme hleděli jen okrajově, užívali si jarní slunce a představu hotovky ve vesnické hospodě. Jmenuje se Markéta a má tady v okolí nejlepší hodnocení, oznámil mi přítel. Čekala jsem cokoliv, jen ne luxusní podnik s diplomem za kulinářský zážitek. Ceny malinko vyšší, ale jejich diplom bych jim s radostí podepsala. Spokojenost v bříšku a nedaleký kostel Sv. Markéty nás vytáhl na další část naší sváteční pouti. Do Koloděj na vyhlídku a cestou kolem Lítožnického rybníka se zastávkou na sváču v Panské zahradě v Dubči jsme uzavřeli 16 km kolečko.

Neutekla mi hodina on-line angličtiny a protože přítel po nečekaně dlouhém výletu usnul na několik hodin, stihla jsem umýt všechna okna našeho bytu. Tomu říkám efektivně využité volno. Poradíte mi nějaké tipy na místa v Praze a okolí, která stojí za to vidět?

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz