Hlavní obsah
Aktuální dění

Předvolební setkání Milionu chvilek na Hradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lenka Hoffmannová

Úklid na Hradě

Týden před prvním kolem prezidentských voleb se lidé sešli pod okny prezidentské kanceláře. Přes slib tam se zpožděním probíhal úklid vánočních trhů.

Článek

Na demoškách, tady šlo spíše o happening, Milionu chvilek pro demokracii vždy vládne výborná nálada a příjemná atmosféra. Tentokrát se kulturně začínalo. Anatol Svahilec, a poté další slampoetristka, se vyšplhali na jeden ze žebříků, aby je lidé lépe viděli.

Foto: Lenka Hoffmannová

Slampoetrista Anatol Svahilec s kolegyní nás provázeli setkáním

Účastníci si vyslechli vtipné a trefné řečnění na téma prezident současný i budoucí. Anatol si přivedl kolegyni, ta pokračovala v podobném duchu a na závěr spolu na žebřík dotáhli krabici s atributy vládnutí Miloše Zemana, které společně na závěr umístili do popelnice.

Účastnici si přinesli různá hesla, nápisy a rekvizity či se stylově oblékli. Například herec divadla Na Jezerce Petr Vacek přišel v barevné čepici s příběhem, tyto plete pro zájemce jeho kolega z divadla.

Foto: Lenka Hoffmannová

Transparenty

Foto: Lenka Hoffmannová

Herec Petr Vacek s kolegyní a Lábusem

Poté všem trefnými komentáři s následným potleskem a smíchem okomentoval režisér Marhoul knihu Miloše Zemana Jak jsem se mýlil v politice. Písničkář Jan Hutka napsal pro tuto příležitost novou píseň. S kytarou v ruce s pomocí několika asistentů se taktéž usadil na plošince žebříku a zapěl.

Foto: Lenka Hoffmannová

Spokojený Jan Hutka

Foto: Lenka Hoffmannová

Jan Hutka se připravuje za dohledu Václava Marhoula

Foto: Lenka Hoffmannová

Jan Hutka zpívá novou píseň o Hradu

Organizátorům přišlo z Hradu písemné upozornění, že tam jsou vítáni jen turisté. Mluvčí MCH tedy stylově zahájila se vztyčeným zavřeným deštníkem: „Milí návštěvníci Hradu, ten byl založen v 9. století a vystřídali se na něm různí panovníci. Posledních 20 let to nebylo moc slavné, a tak doufáme, že blízké prezidentské volby tuto tradici změní k lepšímu…“

Foto: Lenka Hoffmannová

Výclav Marhoul a Michal Horáček

Foto: Lenka Hoffmannová

František Kostlán z Romea.cz

Foto: Lenka Hoffmannová

Symbol hradního pána nesměl chybět

Bezva nápad organizátorů, jako vždy: Pozvali příznivce Pavla a Nerudové. Lékař bez hranic, chirurg Tomáš Šebek, kamarád generála Pavla jej chválil: „Jako já to umí s nožem a ví, že každé krvácení se jednou zastaví.“ Danuši Nerudovou přišla podpořit Adéla Elbel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz