Hlavní obsah
Psychologie

Jak je důležité býti v životě obklopen těmi správnými lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Važme si a pěstujme v životě přátelství.

Článek

Jak je důležité v životě býti obklopen těmi správnými lidmi.

Začne to hned po narození, jsou tu milující rodiče, babča s dědou, teta se strejdou a spousta zatím neznámých lidiček. Všichni jsou radostí bez sebe z vašeho příchodu na svět.

Tetelí se okolo vás, rozmazlují a drobnými krůčky vás připravují na cestu životem.

Školka, bezstarostné hraní, hodné tety vychovatelky, dobré svačiny a spaní po obědě, ale to nikdo z nás nedokázal v tu chvíli ocenit.

No a pak škola, základ života, jak se praví v jednom z filmů pro pamětníky. Ale teď mě tak napadá, že já sama jsem už vlastně jako z filmu pro pamětníky. Ve škole jsme obklopeni stejně starými vrstevníky s podobným názorem na vzdělávací systém. A tak nežli výuka sama nás zajímá opačné pohlaví a vše, co je zahaleno lehkým tajemstvím. Studentské lásky většinou dlouho netrvají, ale v paměti po nich vzpomínková stopa a přátelství zůstanou.

Na další cestě životem se tak potkáváme nejen se spolužáky, učiteli, ale později se spolupracovníky, spolubydlícími a z každé této životní etapy vám zůstane pouto do konce života.

Kvalitní a letitá přátelství se musí pěstovat, hýčkat, léta je prověří a věřte mi, když nastane situace a vy budete potřebovat mít své blízké okolo sebe, pak teprve uvidíte jakou cenu mají.

Velkou část našeho života tvoří rodina pracovní. Jsem na jednom pracovním místě 28 let! A to mi věřte, že v té naší velké rodině se skoro všichni známe, denně se potkáváme, usmíváme se na sebe a ve skrytu duše je nám tam pospolu dobře.

Zahradnické okénko nesmíme opomenout. Záhonky, skleníky, pařníky jsou po zimě uklizené a připravené na letošní sezonu a bohatou úrodu. Sazeničky rajčátek, paprik, okurek už se tetelí v čerstvé zemině. Truhlíky osázené vším možným kvetoucím i nekvetoucím. A jsou tu sousedé z okolních zahrádek, které potkáváme, přátelíme se, vyměňujeme sazenice, recepty a jsme rádi, že někdo s námi sdílí to velké zahradnické nadšení.

Jsme tady na tom světě jenom jednou, a tak mějme rádi lidičky kolem sebe, važme si každého dne, kdy můžeme jít ven a popřát si hezký den se sousedy.

Životem by neměl jít nikdo úplně sám.

Mějte hezké dny a brzy u další, jen tak nahodilé povídky ze života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám