Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tak kolik že těch pohlaví vlastně máme, milá paní?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pinterest

Autorka zdejších článků Darth Zira vyrazila na křížovou výpravu a rozhodla se prokázat, že existuje nepřeberně různých pohlaví a všichni, co tvrdí opak, jsou nevzdělaní hlupáci.

Článek

No, milá Ziro, moc děkuji, že jste dokázala pravý opak toho, co jste původně chtěla.

Články se velmi dopodrobna zabývají kombinacemi chromozomů X a Y a možnému nesouladu mezi tím, jaké má člověk chromozómy a jak skutečně vypadá. Těch variant je skutečně mnoho a nebudu tu opakovat, co už bylo napsáno. Autorce ale v jejím svatém vytržení nejspíš nedošlo, že stále píše jen a pouze o kombinacích dvou pohlaví - mužského a ženského. Bez ohledu na to, jakou kombinaci chromozomů člověk má, stále je mužem, ženou, nebo může mít rysy obou. Teoreticky může existovat i jedinec, který nemá žádné vnější pohlavní znaky, ale i ten má pouze chromozómy X nebo X a Y. O dalším pohlaví se můžeme začít bavit až tehdy, až autorka objeví nějaký záhadný chromozóm Z, nebo aspoň nějaké odlišné pohlavní znaky, než mužské a ženské. Do té doby je biologie dost jednoznačná.

Co se týká genderu, neboli jak se člověk cítí, také nevidím důvod, proč by jich mělo být více. Buď se jedinec cítí být mužem, ženou, nebo se neidentifikuje ani s jedním. Tady jsem otevřená diskuzi, protože mi opravdu nenapadá, jako co dalšího by se člověk mohl cítit, aby se jednalo o pohlaví. Jestli si někdo myslí, že je netopýr a chodí se věšet za nohy do jeskyně, tak to samozřejmě není věc pohlavní identity.

Možná by neškodilo místo článků, které mají za úkol dělat z lidí blbce, udělat nějakou skutečnou osvětu. Vysvětlit lidem, jak to s tím genderem vlastně je. Protože většina lidí se s nikým „jiným“ nikdy nesetkala a pak je zmatená. To ale neznamená, že budu psát články typu těch, co jsem zmínila, stylem všichni jste hlupáci a já jsem letadlo. Jen bych chtěla ještě upřesnit, že pojmem „jiný“ nemyslím homosexuály. Nad těmi se už většina nijak nepozastavuje a odlišná sexuální orientace a odlišná sexuální identita nechodí ruku v ruce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám