Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

BDSM svět není pro každého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Zdá se, že BDSM praktiky jsou už dnes součástí všedního života společnosti. Je tomu tak opravdu?

Článek

Žena chce vždy dominanta, jako fakt?

BDSM svět je samozřejmě dosti široký a zahrnuje od rádoby dominantů a poddajných otrokyň až po profesionální bolestínky a bolestíny a způsobovače bolesti či ponížení. Pokud se chcete v této oblasti seznámit, jsou vám k dispozici specializované chaty a stránky. Jestli nejste až takový přeborník a prostě jen někdy rádi plácnete ženskou či chlapa po zadku, asi to pro vás není.

Lidé totiž často podlehnou mylnému dojmu, že dominantní muž či submisivní žena v sexuální oblasti automaticky patří do kategorií BDSM. Nejvíce tuhle botu dělají muži. Zeptají se ženy, jestli má ráda dominantní chlapy, ona řekne, že ano, a je zaděláno na ostudu. Pak se, až se dostanou ke společnému aktu, vše provalí. Muž přijde s bičíkem a pouty, žena mu uteče z postele. Chlap se pak ptá, jak je to sakra možné? Vždyť mi říkala, že je ráda submisivní? Pánové, to, že vám žena odsouhlasí, že miluje dominantní chlapy, neznamená, že má ráda svět BDSM. Třeba tím prostě myslí jen to, že má ráda aktivní muže, kteří vědí, co v posteli dělat! Takže kluci, nezaměňujte dominanci se schopností ponižovat či dělat někomu bolest. Ostatně i v rejstříku BDSM se jednotlivé kategorie vzájemně odlišují.

Vždy se ujistěte, jestli si opravdu rozumíte. I když používáte stejná slova či výrazy, můžete jim každý rozumět úplně jinak.

Úskalí BDSM sexu

Ne každý, kdo chce bezpečně a v soukromí vyzkoušet různé BDSM praktiky, k tomu má doma prostor a výbavu. Proto páry chodí do BDSM salónů či místností v klubech, které jsou k tomu vybaveny. Potíž může nastat, když si nemůžete prostředí, kam jdete, nijak ověřit. A co když tam narazíte v šatně na vaši šéfovou nebo šéfa? To by byl ale trapas, nebo ne? Taky vždy není jisté, jestli není místo prošpikováno kamerami a jeho majitel nemá skryté úmysly. Je to prostě vždycky trochu risk. Nebude lepší s vhodným partnerem prostě ze začátku zkusit ty pouta? Předpokladem je, že není gramle a někam nezašantročí klíče. Tedy pokud to nejsou pouta pro kočku, která jsou často k dostání v sex shopech. Můžete si je nechat vyrobit na zakázku včetně dalších pomůcek, a to už je pak bude jiná liga.

Pes, který štěká, nekouše

Samotný Markýz de Sade, podle nějž se vžil termín sadismu, nebyl až takový sadista, jak se dělal. Jeho spisy jsou plné obskurních explicitních scén a výjevů, ale on samotný spíš vyzkoušel pár svých lehčích triků na služkách, a ne s moc velkým úspěchem. Prostě někdy velký literární dominant, který si s vámi píše na seznamce, umí tak akorát s prominutím kroutit bradavkami, plácnout po zadku a zvládne nějaké to vulgární slovíčko u toho. Tím to končí. Ujistěte se, že to ten váš dominant či dominantka opravdu má v krvi. A hlavně, že o to váš protějšek stojí. Většině žen i přes velkou vymývárnu hlavy, o kterou se snaží pornoprůmysl, zkrátka nevyhovuje anální sex, a to byste si řekli, že je přeci už standard. Nenechte se zmýlit tím, že o něčem lidé mluví. To neznamená, že to taky opravdu praktikují.

Buďte takoví, jací opravdu jste

Tím se dostáváme k tomu hlavnímu, čím je třeba začít. Máte opravdu v sobě potřebu někoho bičovat nebo být ponižováni? Není to pro vás nějaká kompenzace něčeho? Třeba jste v práci šéfem či šéfkou, a spíše byste zasloužili být v roli podřízeného. A tohle je pro vás kompenzace špatného svědomí. No tak prostě dejte výpověď a najděte si jinou práci.

Sexualita různých lidí se pohybuje na spektru od nejšedivějších barev až po velkou barevnou škálu, záleží na tom, koho potkáte. To, že je dnes v pornu všechno, neznamená, že taky lidé všechno dělají. Řada lidí nikdy praktiky BDSM nevyzkoušela a ani k tomu neměla žádný vnitřní důvod. Nejdřív si to ujasněte u sebe, na co máte. BDSM experimenty vás mohou stát sebeúctu nebo taky můžete překonat určitou hranici, kterou potřebujete. Je to na vás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz