Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

I s malým kašpárkem lze hrát velké divadlo: o velikosti penisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

20-50 % mužů ve výzkumech vyjadřuje nespokojenost s jejich penisem. A k tomu máme ještě ženy, které prý tvrdí, že malý penis nevadí. Jak se v tom vyznat?

Článek

Master a Johnson, dva vědci, kteří neúnavně zkoumali postoje žen vůči mužským penisům, přišli na zajímavou věc. Prý je vagína plastická a na velikosti penisu nezáleží vůbec. To však nesouhlasí s postojem žen, které přeci jenom preferují určitou velikost. Master a Johnson tvrdí, že zjistili, že o určité velikosti to přeci je, prý spíš o šířce než o délce. Z osobní zkušenosti nemohu mluvit, tak nevím.

Každopádně co je vlastně dlouhý nebo průměrný penis? Podle jakýchsi statistik je průměrný penis v erekci cca kolem 13,12 cm a Češi prý uvedli ve výzkumu pro výrobce kondomů jako průměr cca 15 cm, jestliže má být světový průměr 13,2 cm. To už by byli tedy ve světovém nadprůměru, i když určitě ne ve světové špičce. Jsou na tom tak nadprůměrně s velikostí penisu ale čeští muži doopravdy, nebo spíš jen lidově řečeno hubou? Protože součástí výzkumu nebylo měření penisů českých mužů, spoléhalo se tedy na jejich pravdomluvnost, kterou jsou přísloveční. Dá se to ale snadno ověřit, pokud je to pravda, nakupují čeští muži pravidelně kondomy ve větší velikosti? Moc ne. Takže budou muset zřejmě ubrat.

Pokud bychom měli opravdu zjistit, co ženám dělá dobře, a to bez vyplňování dotazníků, které by stejně neměly velký vypovídací význam, tak bychom se museli zeptat rovnou žen, a alespoň několika desítek z nich z různých věkových skupin. Pravdu byste se stejně nedozvěděli, nejlepší by bylo, kdybyste vzali jako bernou minci to, co si říkají ženy mezi sebou. Mezi kamarádkami jsou zpravidla otevřené až hrůza. Tedy myslím k hrůze některých mužů.

A co si ženy mezi sebou říkají? Měl jsem možnost taky něco zaslechnout, neboť jsem vždy rád naslouchal lidem, a ženy mě nebraly jako intruzivního chlapáka, ale jako spíše někoho, kdo s nimi sdílí podobný empatický přístup a otevřenost jak v citové, tak fyzické oblasti.

A co jsem se dozvěděl? Že prostě malý kašpárek nestačí. Nebo spíš, že se s malým kašpárkem hrát velké divadlo dá, ale ze zadních řad hlediště je na něj prý dost špatně vidět… Sorry jako, chlapi. Je to tak. Může to být špatná zpráva pro některé muže, ale třeba mají jiné přednosti. Někteří takoví méně obdaření se v sexu proto snaží zaměřit na jiné disciplíny, třeba na orální sex. Podle sdělení žen, tak když o tomhle muži začnou, vždy trochu zbystří, je tak ulítlej na orál jen proto, že to jinak neumí? Zajímavá otázka, viďte.

Třeba k tomu budete schopni říct něco vy sami, ale upřímně prosím, je to tady přeci anonymní…

Zde následují otázky pro mužské sebezpytování:

A co vy muži, když žena není spokojená s vaší velikostí, nejen osobnosti samozřejmě, zhroutíte se z toho?

A když patříte do kategorie „malopéráků“, vidíte nějakou souvislost mezi vaší kategorií a v tom, že se v životě o to více snažíte nad někým vytahovat?

Myslím, že by se někdo měl věnovat výzkumné otázce, zdali existuje negativní korelace mezi velikostí firmy, kterou někdo provozuje, a velikostí jeho penisu. Co myslíte, na co by se přišlo? Nepérují proto třeba víc lidi? A co motivace? Kteří mladí muži mají více motivace se cpát dopředu? A co naši politici, jak to s nimi je?

Anketa

Záleží na velikosti?
Ano, jen větší může uspokojit
23,3 %
Ne, malý nevadí, záleží na tom co umí
58,1 %
Nevím
18,6 %
Celkem hlasovalo 129 čtenářů.

Vy muži, kteří nejste zrovna obdařeni, přemýšlejte nad tím, jak byste to mohli své ženě nějak vykompenzovat. A zamyslete se nad tím dříve, než si třeba najde milence. Láska je jedna věc, ale sex je věc taky důležitá. Třeba ne pro vás, ale určitě pro vaši partnerku.

Zdroje:

Brad Draby. The Visual Guide to Penis Size.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz