Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lidovci chtějí po bezdětných platit navíc kvůli katolické propagandě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Lidovci se nezbláznili. Oni si to díky církevní propagandě mysleli vždycky. Přeci jenom je to křesťanskodemokratická strana.

Článek

Říkají si Lidovci, a možná proto se už zapomnělo, co zkratka KDU znamená. Vysvětlují to sami na svém webu:

Jsme křesťanskodemokratická, konzervativní strana položená na křesťanských hodnotách a principech. Desatero, evangelijní zvěst lásky k druhým a křesťanská sociální nauka jsou východisky našich politických kroků.“

Vůbec mě to nepřekvapilo, když jsem viděl, že s platbami bezdětných navíc přišli oni. Jim totiž nejde o to, že by chtěli podpořit ostatní lidi. Jde jim o to, vyhovět katolické teologii. Sice říkají, že neinklinují k jediné církvi, ale jejich základ je jasně rozpoznatelný. Je to tvrdé katolické jádro, na kterém byla strana postavena a do nynějška na něm stojí. Teď se ozvalo, a pěkně křičí, jako v nějakém římském cirku.

Představte si, že odmalička žijete ve vymývárně mozků. Myslím tím to, že do vás hučí ostatní přesvědčení, že se musíte vdát a mít děti, minimálně dvě. Katolická církev je striktně proti kondomům a umožňuje jako antikoncepci pouze metodu neplodných dnů. Tato, jak víme, je značně nespolehlivá. Katolické kontroverze stály v Africe a jinde spoustu životů, protože tato metoda nechrání proti přenosu HIV. Chtějí tedy katolíci a lidovci, aby jim jejich teologickou nedostatečnost vynahrazovali lidé, kteří s jejich vírou nemají nic společného? Zjevně ano.

Navrhuji ideologickým šéfům Lidovců, což jsou kněží, ke kterým se chodí zpovídat a pro nápady, aby se oženili sami a měli děti, nebo, aby platili zvláštní daň, kterou chtějí Lidovci bezohledně uvalit na druhé. Že mají zvláštní status? Že jsou ve společnosti potřeba a musí zůstat bezdětní? A to vám řekl jako kdo? Oni sami!

Když už jsme u té víry, tak apoštol Pavel ve své slavné řeči o lásce řekl, že i kdyby nakrmil chudé, i kdyby mluvil jazyky andělskými, ale nedělal by to z lásky, tak by to bylo k ničemu. Špatný důvod znamená zlou motivaci a nedobrý výsledek.

Lidovci se sice schovávají za to, že chtějí podpořit rodiny a budoucnost Česka, ve skutečnosti si řeší jen své mentální komplexy, které získali v kostelní lavici a ve zpovědnici. Zajímavé je, že v Itálii žádná zvláštní podpora v mateřství není ve srovnání s bohatou podporou mateřství v Česku. Itálie je mekkou katolicismu, a přitom tohle. Dokonce je tam nejvíc bezdětných párů v Evropě. Bude lepší, když si katolická církev vyřeší své duchovní a sociální problémy u sebe doma a pak až začne někoho poučovat přes politické strany, které jsou jejími chapadly po světě.

Podle mě do politiky sekulárního státu katolická propaganda nepatří. To už bychom se mohli složit Aštaru Šeranovi na létající talíř za peníze daňových poplatníků.

https://www.lidovky.cz/relax/proc-italove-nechteji-mit-deti-ze-sobectvi-i-nejiste-budoucnosti.A140119_170449_vztahy_vsv

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz