Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Je normální provozovat sex ve třech?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

V médiích jsou návody, jak to udělat, ve filmech je to normální. A co ve vaší ložnici?

Článek

Zdá se, že už to dělá každý. Prostě každá žena povinně vyzkoušela anální sex, sexuje ráda minimálně několik hodin denně a rozhodně si sex neodepře za déle než dva dny. Tak to je dnes normální. Nebo alespoň takový dojem získáte z různých článků, zaručeně pravdivých erotických výpovědí a vůbec: sex je v kurzu, co si povídat.

Jsou samozřejmě profi sportovci, pro které uběhnout 10 km denně není žádný problém, to se však nevztahuje na ty, kteří mají po pár metrech cvalu dušnost. Stejně tak tento článek je napsán pro normálního člověka, který nepovažuje sex za svou hlavní životní náplň.

Jaká je tedy realita běžného konzumenta sexu? Pokud se zeptáte žen někde v soukromí, pravda bude trochu jiná, než jak ji líčí mediální výstupy. Většina žen anální sex nijak neoblibuje, možná je to dáno právě tím nadšením mužů, kteří jsou tak říční ho praktikovat pod vlivem pornoprůmyslu a zároveň to vůbec neumí. Pokud jde o sex ve třech, který je prý zpestřením, tam je to taky úplně jinak. Mnoho žen nemá problém s představou dvou mužů, říkám představou. Tady to často končí. U té představy. U dvou žen a jednoho muže, tam zpravidla narazí kosa na kámen. Několik hlavních argumentů proti sexu ve trojce vám z praxe uvedu.

Není ten druhý lepší?

Začneme s kombinací dva muži a jedna žena. Podle toho, co mi řekli v mém výzkumu muži, kteří se stali součástí trojky, je to mimořádně zajímavé. Představa, že trojku iniciuje žena, která si prostě chce víc užít, je spíš v realitě mizivá. Většinou to navrhne muž, který si se svou ženou neví rady. A jak to často dopadne? Tak třeba se hledá milenec, stabilní samozřejmě. A po půl roku scházení se se do něj žena zamiluje. Zpravidla se s ním sejde i separátně na vlastní triko. Realita je na hony vzdálená od představy, půjdeme do trojky, všichni si užijeme a bude klid. Často to vztahy naruší, nebo přeskládá, či okoření, ale to už daleko méně. Málokdo z mužů vydrží představu, že bude mít v posteli konkurenci. Srovnání se prostě nevyhne ani jeden z nich.

Druhou ženu neustojím: komplex vlastnictví

Pokud jde o trojku dvě ženy a jeden muž. Většina žen v mém průzkumu vypověděla, že tohle by nešlo. Ne, že by se nikdy nelíbaly se ženou, ale jde o to, že ony prostě chtějí mít muže pro sebe. Jen pro sebe. A dělit se o něj s další ženou? Ani náhodou. Zřejmě to je nějaká specifická biologická řevnivost mezi samicemi, která je k tomu vede. Takže z takové trojky prostě nebude nic. Ano, jsou ženy, které na to téma rády flirtují, třeba jako takový „vedlejšák“ z jejich jinak nudného manželství, ale není v tom nic víc. Když přijde na realitu, tak uhnou.

Pochybné mechanismy seznamek

Když se začne mluvit o sexu, hned kolem něho začnou větřit sexuální predátoři a také lidi, kterým jde o vaši peněženku. Nebo kompraři. To jsou ti, co vás pak vydírají kvůli vašim hanbatým fotkám. Internetové seznamky jsou sami o sobě nespolehlivé, a proto posílat si erotické fotky v záchvatu nadšení se vám vůbec nemusí vyplatit. Některé ze seznamek požadují jako podmínku vaše telefonní číslo. Raději si pro tento účel pořiďte jedno na kredit. Co vy víte, jednou dojde k úniku dat a vaše číslo uvidí tchýně, nebo ještě hůř váš konzervativní zaměstnavatel.

Pokud jde o výměnu fotek, sice vám internetoví bezpečnostní experti řeknou, že můžete používat aplikace, kde fotka nevydrží víc než 30 sekund a smaže se, ale stejně si mohou lidé udělat screenshot. Takže stoprocentní bezpečí neexistuje. Pokud nejste ochotni nic riskovat, prostě seďte na kanapi s erotickým časopisem, ale dejte pozor, aby vás při jeho koupi nikdo neviděl, i při jeho online nákupu užíváte svou kartu. To už zní jako schíza a okolo sexu je hodně schízy a afektu. Tak to prostě je.

Fikce internetových seznamek

Na internetových seznamkách to vypadá, že trojky frčí. Hlavně ta dva muži a jedna žena. Nenechte se mýlit. Pro většinu lidí je to pouze virtuální možnost, jak upustit páru. K reálné akci se dostane tak cca pět procent lidí, dle hrubého odhadu v mém výzkumu. A to ještě s potížemi. Muži, kteří chtějí jít do trojky jako milenci, jsou často ženatí, a mají svých vlastních problémů dost. Samotný pár to má mnohdy nahnuté.

Prostě sexualita není jen o to jít na věc.

Je to komplexní mechanismus, který jednoduše zahrnuje spoustu emocí, pocitů a hlavně afektů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz