Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Mýty a fakta o análním sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Vše co jste o análním sexu slyšeli, neslyšeli a báli se zeptat.

Článek

Mýtus: anální sex nemůže být příjemný

V rektu je spoustu nervových zakončení, které, když jsou drážděny, za předpokladu, že to je příjemným způsobem, vysílají signál do mozku, který vás může odměnit slastnými pocity. To se týká jak žen, tak i mužů. Toť k anatomii těla a biochemii mozku. Úvod do análu máme hotový.

Fakt: anální sex není pro všechny

Někteří lidé rádi zkouší nové věci, jiní ne. Pokud navážete vztah s někým, kdo se celý život podíval akorát tak do Jugoslávie a musí mít všechno do posledních detailů naplánované, tak se můžete v posteli taky hodně divit. Za to, že budete mít rádi pěkné prádýlko, budete častování podezřením z toho, že jste fetišista. Když budete chtít zkusit pouta, jako společenskou hru samozřejmě, už budete rovnou za úchyla. V případě návrhu análního sexu si to řádně promyslete. Nenavrhujte žádné experimenty konzervám. Zpětná vazba nebude zrovna příjemná.

Fakt nebo mýtus: anální sex nebolí/bolí/nebolí/bolí

Nebolí pokud, jak říkají zkušení praktikanti, soustavně mažete. A pokud máte pocit, že mažete moc, tak je to tak akorát. Prostě kdo maže, ten jede. A o análním sexu to platí dvojnásob.

Žádný gel však nevyrovná nedostatky ve vaší hlavě. Pokud nemáte sexy mozek jako prý Paroubek, jste ztraceni. Když jste u sexu stažení, bude vás nakonec bolet všechno bez ohledu na to, co budete praktikovat. Pokud neumíte svého partnera či partnerku správně naladit a uvolnit, žádné gely nebo pomůcky vás nespasí.

Mýtus: při análním sexu nemůžete nic chytnout

Je tomu právě naopak. Anální sex získal špatnou pověst díky začátku 90. let, kdy se objevila tehdy u homosexuálních dvojic nemoc AIDS. I když nemáte AIDS, tak v konečníku je spousta bakterií, které mohou způsobit podráždění penisu. Použít kondom, to je naprostý základ. Zapomeňte na to, co jste viděli v porno filmech. Co si budeme povídat, je to také hygieničtější.

Mýtus: příprava na anální sex musí být nepříjemná

Pro přípravu můžete využít anální kolík nebo dildo. Nicméně, problém s umělými pomůckami je v tom, že nemusíte vystihnout míru uvolnění své partnerky. Prst je rozhodně lepší nápad, tam máte kontakt s tělem své partnerky a můžete vnímat, jestli na to jdete správně.

Řada žen má z análního sexu trauma kvůli necitlivosti svých sexuálních partnerů. Rovnou šli na věc a měli pocit, že stejně jako z jejich pohledu vaginální sex se anální sex neobejde bez okamžité penetrace penisem. Vždy začínejte s pomůckami, které jsou tenčí a kratší než samotný penis.

Výběr vhodné pozice

Některé ženy preferují anální sex zezadu, jiné zase rády nasedávají na penis případně dají přednost pozici zboku. Neexistuje dokonalá sexuální pozice pro anální sex. Nejlépe je začít s tou, která ženě vyhovuje a kterou má obvykle ráda u sexu.

Mýtus: análním sexem nemůžete otěhotnět

Omyl. Je zhruba 8% pravděpodobnost, že z análních hrátek otěhotníte. To se děje přes perineum, prostor, který odděluje vulvu od análního otvoru. Sperma skápne a dítě je na cestě. 8 % je docela vysoká pravděpodobnost, když umíte počítat.

Před análním sexem komunikujte

Základ pro jakoukoliv novou aktivitu v životě je dobrá komunikace mezi lidmi, v tomto případě partnery. Pokud se stydíte si říct, co vás vzrušuje, jenom situaci zhoršíte. Svému partnerovi se odcizíte, jeden si najde milence či milenku, a můžete to zabalit.

Nejhorší však je, když někoho hodíte rovnou do vody. Anální sex není plavání, a zde platí o to víc, že to je blbý nápad z někoho udělat potenciálního utopence. Nezkoušejte na partnerku žádná překvapení tohoto typu. Řešte anální sex dlouho předtím, než ho začnete vůbec zkoušet. Příprava může trvat týdny, anál prostě není o tom, hup na krávu a už je tele, jak se říká. Jinak to bude hup, a bude průšvih.

Pokud vás vzrušuje anální sex, ví o tom vůbec váš partner či partnerka?

Anketa

Zkusili jste anální sex?
Ano, bylo to příjemné
60,2 %
Ano, bylo to nepříjemné
9,1 %
Ne, a ani o tom neuvažuji
21,6 %
Uvažuji o tom
9,1 %
Celkem hlasovalo 88 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz