Hlavní obsah

Noční vlci se sjeli na Olšanech.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Liborka

Několik desítek českých sympatizantů ruského motorkářského klubu Noční vlci dnes na Olšanských hřbitovech v Praze uctilo památku sovětských i československých vojáků padlých za druhé světové války.

Článek

Tak jsem z dnešní doby, vývoje politiky, myšlení a jednání lidí „volajaký pometený.

Hned vysvětlím proč, ale napřed úvod.

Jsem ročník 1952 a vyrůstal, dostával rozum a vzdělával se i v historii za minulého režimu. Ano, byla to jiná doba ale vzhledem k tomu že žili pamětníci druhé války, osvobození a budování průmyslu, nešlo dějiny až tak moc zkreslovat. Jistě, jsou věci co každý režim vykládá jinak jako znárodnění, kolektivizaci, PTPáky, měnovou refotmu z roku 1953 a končíme třeba u Palacha. Ano, trvale platí že „vše je jinak“.

Tyto úvahy jsou z mé hlavy a to na základě mých vědomostí a z těch vyplývajícími závěry.

Vždy jsme jako stát a národ byly pod něčím vlivem. Začalo to Rakousko Uherskem které nám pomohlo, umožnilo nebo nebránilo stát se průmyslovou zemí. Ovládaly jsme až do nešťastné privatizace většinu průmyslových oborů od výroby železa až po stavby jaderných elektráren.

Tak že plně soběstačný stát co se týče výroby všeho včetně potravin a o výrobě zbraní ani nemluvím protože jsme v té době byly zbrojařská velmoc. Následně jsme se dostaly pod vliv východu a dnes západu.

Asi jsme geneticky předurčeni být kolonií a aby nám vládl někdo jiný.

K tomuto psaní mne navedl článek na který odkazuji zde kde se projevuje vše co jsem psal. Podstata článku je jasně daná, ale ideologicky a jeho smyslem to je někde úplně jinde.

Tak že holá fakta.

To že nás osvobodila hlavně Rudá armáda se neokecá a je slušné se poklonit jejich obětem. Ale udělat z toho část protiruské kampaně je už „dajako privella“. V diskusi je padesát listů názorů lidí a divím se „kam jsme došly, do to ví?“ Když pominu že tématem textu i fotogalerie jsou Noční vlci, nic to nemění na faktu že pokud se tam sejde shromáždění Trpaslíků, Čarodějnic nebo Básníků, nic to na pietním aktu a vzdání pocty osvoboditelům nemění. To že tam byly desítky jiných skupin nestojí vlastně ani za zmínku.

Texty v diskusi jasně ukazují že z reálného života vycházejícího z pravdivých historických událostí se stalo politické náboženství a všichni máme (většina v diskusi) už jen ten úplně „správný“ a schválený názor. Argumenty že za všechny naše problémy může Babiš, Putin a kovid už neobstojí a snad jen Paroubkovi Marťani to mohou zachránit. Někomu to vyhovuje, ale vývoj společnosti došel až k „pálení knih“, stahování nepohodlných aktivit z internetu a k cenzuře všeho nevhodného. Že by byl vývoj lidstva u konce? Dokazuje to že válečné konflikty jsou podporovány ze všech stran a slova Mír, jednání a třeba příměří jsou vlastně zakázané, co s tím?

A co říci závěrem? Škoda nás. Byly jsme na druhém místě ve světě co se týče životní úrovně, vzdělanosti a výrobě v průmyslu a zemědělství. Začátek konce začal se Sametovou Revolucí, Havlem a všemi dalšími vládci. Ti buď nebránili devastaci naší země nebo ji aktivně podporují jako poslední vláda Pětikolky.

A výsledek? Mládež sebejistá, hrdá ale nevzdělaná, manipulovatelná a jistá si svých práv, ale své povinnosti jaksi pomíjí. To hlavní je něco umět a odvést společnosti nějaký výkon jako to dělaly minulé generace a to po minulá staletí.

Problém je v tom že návrat k průmyslové velmoci je už prakticky nemožný. Začalo to Marií Terezií která donutila společnost naučit se číst psát a počítat což byl základ vzdělání. Tohle je už dnes ale málo a požadujeme od lidí více. Postavit fabriku je v podstatě technická záležitost, ale mít lidi co to umí postavit a něco tam vyrábět a prodat je druhá, ale důležitější věc. Problém je že tato generace to neumí a doložím to skutečností že jsme od pádu Komunizmu nepostavily nic….. mimo pár silnic a co dál??? Tohle se bude i nadále zhoršovat a nakonec nám ze „soběstačnosti“ zbude nic, zoufalé NIC.

Postavili jsme si v podstatě svépomocí atomové elektrárny, měly jsme námořní loďstvo a přístav ve Štětíně, stavěly jsme velké lodě a vyvážely jsme celky průmyslové výroby jako lihovary, cukrovary, elektrárny, papírny a spoustu dalších celků. Dokonce i šedesát stíhaček (1975?) Albatros jsme dodaly Kaddáfímu do Líbie a to včetně zázemí, obsluhy a zaučení osádek. Tento přínos národnímu důchodu činil v té době snad 50%.

Co lidstvo existuje, každá další generace se měla lépe než předchozí. Ale teď jsme zařadily zpátečku, Proč? Průmysl v Kellu, viz poslední zavřené železárny. Začalo to Kladnem a kde to skončí? Potravinově jsme závislí na dovozu a výrobou jsme manufaktura pracující pro protektora.

O bankách a ekonomice škoda mluvit. Obávám se že na základě těchto faktů nejde načrtnout vývoj kam směřujeme. Jediné co mne napadá že to bude digitální otroctví nevzdělaných lidí. Levná pracovní síla a neustálý boj většiny národa o přežití.

Kdo dnes plánuje potomstvo a bydlení na hypotéku je sebevrah.

Cituji: mám dvojí práci, makám jak barevný ale rodina má stále finanční problémy.

O důchodcích co to tu vybudovali ani nemluvím.

Pokud se povede zavést Euro, čipování lidí a digitální měnu, je to otroctví jak vyšité umožňující nepohodlné jedince poslat pod most nebo pod drn.

Znáte důsledky „Konvoje svobody“ v Otavě na hranicích Kanady?

Podle aktuálních informací bylo ve spojení s blokádou města dosud zatčeno 191 lidí, 79 vozidel bylo odtaženo a na adresu 107 lidí bylo vzneseno 389 obvinění z trestného činů (tam to je na tvrdo).

A obsazení Kapitolu?

Federální soud ve Washingtonu vyměřil bývalému vůdci krajně pravicové skupiny Proud Boys Josephu Biggsovi 17letý trest vězení za účast na rozvratném spiknutí v souvislosti s útokem na sídlo Kongresu z 6. ledna 2021.

Všechny buřiče vysledovat, obvinit a zavřít abychom MY měli klid na vládnutí.

Jenom člověk se nechá takto manipulovat. Slíbí vám i nemožné a třeba i světlé zítřky a my tomu můžeme věřit. Zkuste opici nabídnout kreslený nebo atrapu banánu. Přijde, čichne si a buď vás pokouše nebo odejde.

Proč nikdo nechce, nemůže nebo nesmí spravedlivě uzavřít vyšetřování Vrbětic, Bečvy, střelby na FF a spoustu dalších kauz?

A to včetně NagyGate? Tenkrát se politická mafie otevřeně ujala moci a dnes to potvrdily i kroky Fialenka včetně GPP.

TVL po třiceti letech opět Komunistický prezident, po padesáti politické procesy a nepohodlní lidé určení k likvidaci jako učitelka Bečvářová a proces s Komunistou Skálou a spol. A nejsou jediní.

A končím slovy: stařečkové měli pravdu, lépe už bylo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám