Hlavní obsah

Slepá spravedlnost? Jak kde a pro koho

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Liborka

DanBáre, normálně mne kakáš. Téma je na dlouho a zase budu hledat správná písmenka. Mám to už v hlavě, ale bude to chtít ještě hodně práce a celou noc. Máš to u mne jako v záložně (před privatizací)

Článek

Tohle byla jen předehra a následuje podnět k tomuto článku:

Autor se dotkl odvěkého problému a to ovládání slabších silnějšími. Asi je pisatel už starší ročník a pamatuje kdy byl svět ještě jakš-takš spravedlivý a politikům se dalo (relativně) věřit že to s námi myslí dobře.

Děje se to ale už od pradávna, stačilo mít delší klacek, známé na „Kraji“ nebo silnějšího bráchu.

Autor zde zmiňuje takovéto odvěké strkanice a hned nabízí jejich řešení.

Rozbij mu-jim hubu nebo uteč.

Setrvat na bojišti jako otrok po delší dobu nejde to vás potom čeká Nuselský most nebo cvokhaus s Chocholouškem.

Ale co když ani jedno nejde použít? Danbár se dotkl problémů a řešení v poměrně malém kolektivu,

ale co když jsou šikanou postiženy miliony lidí?

Začalo to krásné, pozvonily jsme si klíčemami, zaskandovali pod Koněm a zazpívaly s Kubišovou a čekala nás jen světlá budoucnost.

Začalo to rozkradenou privatizací, pak se dvě strany dohodly že budou krást společně a v podstatě to dnes končí Vrběticemi, Běčvou, Fialovou kampeličkou, Filozofickou fakultou a spoustou lumpáren o kterých ani nevíme a které nemají a nikdy nebudou mít pravdivé a spravedlivé rozuzlení.

Ten nenápadný začátek jsme mimo Kryla, Dubčeka a třeba starého Komárka jaksi přehlédly a po privatizaci, vládě Klause a Zemana a nakonec GPP a Dr Pudr Fialenka už je pozdě na odpor. Státní správa dokáže zadusit kohokoli za „Zet“ na rukávě nebo sýrové na chlebíčku a občas i za to co si kdo myslí.

Napadá mne otázka „kam jsme došly, kdo to ví?“

Cituji z avizovaného článku:

Existují pouze tři možnosti:

1) Nekonečný… vyčerpávající… urputný boj 24/7 a to naprosto bez pravidel, kdy výsledek je velmi nejistý.

2) Zmizet z dosahu…když má oběť kam utéct - tak já to považuji za nejlepší řešení.

3) Skončit v blázinci.

Taksi to rozebereme.

1) Ten boj vedeme už třicet roků a pokud vedení použije „salámovou metodu“ tak vlastně to není boj ale postupné a pomalé přijímání nevyhnutelností. Když vám to dojde je už pozdě.

2) Autorovo „nejlepší řešení“ nejde použít proto že není kam utéct. Ať na východ, nebo západ a na další světové strany to nebude nikde lepčejší. Všude se to kaká a já chci umřít doma.

3) A tam už jsme vlastně všichni, proč? Neplatí tu zákony, viz valorizace důchodů a třeba Církevní restituce a novodobá specialita „měnové uvolňování“ je vlastně tisk falešných bankovek.

Nefunguje tu spravedlivý soudní systém a předvídatelné rozsudky ale novodobý „nabráchyzmus“. Politici nám vyloženě lžou a media – jejich - to potvrzují. ONI už vědí že po dalších volbách (nezfalšovaných) si už ani neškrtnou a čeká je trest. Jistě mají připravené ústupové cesty a konta v zahraničí a vy se tady třeba po…..

Cituji z avizovaného článku:

Na rozdíl od týmů psychologů, sociologů, mediátorů a dalších „odborníků“ je můj názor takový - že nějaké domluvy typu ty-ty-ty a už to prosím nedělej vůbec nefungují… „Po dobrém“ to NIKDY NEJDE !! Agresor musí dostat vlastní medicínu - to jediné ho odradí, je to jednoduché, elegantní a vysoce funkční. Ověřeno !

Tak na to je chlapče už sakra pozdě. Byl by to boj „proti všem“ vlastně proti celé státní správě a pokud jsou schopni tě za něj tahat kvůli rozdílným názorům a proto že „podat trestní oznámení na kohokoli dnes není problém“ (Babiš). Viz Bárta a spousta dalších. Mnohaleté soudy a tahání po policii a advokátech ti vezme chuť s kýmkoli bojovat i když nakonec zjistí „že skutek se nastal“. Stejně je to s tím elegantním a vysoce funkčním řešením. Dnes už nepoužitelné pokud nechcete skončit a vlastně dnes už stačí jen „za přípravu“ v Gulagu, PTP nebo v Jáchymově.

Takže „Babo raď“.

Je jisté že si to musíme vyžrat až do konce ale kde a jaký bude ten konec? Kde je naše dno? Skončíme opět v jeskyních? Nebo další Francouzská revoluce s heslem (pravda a láska ?) „rovnost volnost bratrství“?

Pokud si dokážete nají „sedm Bártových zákonů“ a příčin pádu civilizací (ale těch původních) tak už splňujeme úplně všechny. Teorie že přejdeme plynule a beze ztrát do jiné spravedlivější a lepší společnosti a jen že se změní osoby a obsazení je nesmysl. Už se peče digitální měna, patnácti minutová města, dobrovolné čipování lidí, vaše uhlíková stopa, osobní kredit a můžeme si jen zazpívat:

Jistě, všechno bude jinak, ale princip zůstane stejný a i na vlastní prdy (nejen kravské) komín a auto budete muset mít uhlíkovou povolenku - další podvod.

A závěrem?

Tento text je vyloženě antidemokratický a marná byla moje snaha popsat realitu protože cenzor na rozdíl od Bretšnajdra nikdy nespí a tento článek (možná i autor) skončí v trezoru.

Bůh s námi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám