Hlavní obsah

Tah Kalouskem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Liborka

Prostory dnešního hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou, byly svědky nejtemnějších okamžiků moderních českých dějin… včetně LEX Schwarzenberg.

Tah Kalouskem, Jihočeská rošáda, Vítězem je Kuba. To jsou tři alternativní názvy tohoto článku.

Článek

To jsou tři alternativní názvy tohoto článku a podle obsahu a vašeho názoru si můžete vybrat, který se k mojí teorii hodí nejlépe.

Jak mne napadl tento nápad? Sešly se tři okolnosti.

Měl jsem zajímavé zaměstnání, kdy bylo nezbytně nutné sbírat informace ze všech veřejných i zákulisních zdrojů, vyhodnocovat je a najít budoucí a nejpravděpodobnější scénáře vývoje. Takže už jaksi mimoděk umím přečíst informace z pozdí a i ty které vlastně nikdo neřekl. Třeba ty z toho posledního Kalouskova vystoupení na čt24. Něco mi z toho smrdělo jako Olomoucké i když jsou zavřeny ve sklenici. Ale musím uznat, úroveň projevu vynikající, to lidé ocení.

Druhá, že jako nespavec a ovladač uběhané myši s kabílkem trávím hodně, ale až nebezpečně hodně času na internetu a třetí…to byl sen v němž jsem si tu šachovnici konečně poskládal. Vzbudil jsem se nevyspalý, zpocený a s tepem nad sto čtyřicet. No, bylo to skoro na záchranku, ale rozchodil jsem to a žiji dál.

Zde předkládám okolnosti které jsem si sečetl a dovedly mne k závěrům které zde popisuji.

1) Oslavy Zemana na Hluboké. Proč tam? Co má společného vládce Hluboké se Zemanem? Byla to schůzka pro obnovení Vyšehradské X…ky (+ Rakousko a Slovinsko?) a proč to embargo na informace? Odvážné zdroje dokonce tvrdily že se tam sešli adepti budoucí vlády a bude to restart Vyšehradské čtyřky. Že by základ středoevropské iniciativy na útěk z NATo, grýndýlu a EU? No uvidíme.

2) Kalouskovo vystoupení a jeho jistota že má „plán“ a vyhraje.

3)Kubovo vítězství ve volbách v JK? Jak to dokázal?

Když se mocní v kraj domluví (nebo jim bylo domluveno) a tím myslím majitele firem, veřejné osobnosti a lidi ze státní správy. Když se zmíní zaměstnancům nebo na veřejnosti že volí Kubu a proč. Jednak to posune veřejné mínění a druhak je nezdravé mít jiný názor než má váš zaměstnavatel, zvláště pokud máte na krku rodinu a hypotéku.

4)Poslechl jsem si Vrábela, bylo to dvě a půl hodiny a motto bylo „Co vlastně chcete?“. Divil jsem se jak tam pomluvil všechny osobnosti opozice. Jedině snad Komunisté (už vlastně neexistující) v čele se Skálou by měli naději. Většina pamětníků s ním musí souhlasit a hlavně ti co (v minulém životě) dělali děti pro Husáka. Vrábelův jasný a logický plán jak se zbavit nadvlády od kohokoli je jasný, funkční a použitelný, ale stav dnešní opozice jej nedovolí uskutečnit. V boji opozičníků a to „všech proti všem“ nikdo nevyhraje. Kdo takhle rozkládá opozici, je to řízené? Totálně a na tvrdo zlikvidovat odboj uměli TI i ONI, ale dnes je to zatím jen hra na kočku a myš. Nechtějí, nemohou nebo toho jen málo víme?

Věnujte tomu trochu času a poslechněte si Vrábela ZDE.

5) Co na to ANO a Babiš? Kalouskovci jej citelně oslabí proto že posbírají voliče hlavně od propadlé Pětikolky. Tak že Bába už nebude vítězem voleb s možnou většinou a 40%, ale pokud se po volbách spojí 2+3+4 strana tak zase bude v opozici. Za mne mohu říci že Bába je z těch všech možných i nemožných lumpů nejpřijatelnější už proto že jako jediný dokázal plusový státní rozpočet. Nebo máte někoho lepšího kdo má naději na zvolení?

A teď trocha historie.

V pozadí všech světových válek, revolucí a povstání vždy byl mocenský boj dvou skupin, ale opravdové „dělnictvo“ se toho nikdy nezúčastnilo. Mnohokrát je jedna z těchto stran „nebo dokonce i obě“ skupiny zastupovaly, ale dělníci nikdy nevyhráli. Červení proti bílím, východ proti západu, horňáci proti dolňákům, sever proti jihu, bílí proti černým, díleři toho proti dílerůn onoho (čehokoli) kde nikdy nevyhrála policie. Tak se dá pokračovat. Dokonce i stát proti státu v zájmu vývozu míru a demokracie mnohdy ve válečném úsilí zastupované třetím státem kterému vlastně do tohoto sporu nic není, jen ho to stálo hodně mrtvých.

Tak, dáme další kafe a cigárko a jedeme dál.

Když jsem vám tady poskládal řečené i domyšlené skutečnosti, už vám to dochází?

Fialenkova mafie už neodvratně končí. Jestli do švestek, do Vánoc, Velikonoc nebo voleb není podstatné. ONI to vědí a dělají nesmyslné tahy a tím to ještě urychlují a pro nás zde žijící to ještě zhoršují. Agent Foltýn, uklizená Černochová i MPA, neviditelní Bradáčová a Stříž, Pávek už zase neví čí je, jen ti Piráti Richterová a Lipánek nechtějí od vesla. Vylhaný rozpočet na 2025, rozruch s apanáží Carevně, zapomenutá Nutelova banka peroucí špinavé peníze, zpackané vyšetřování Klánovic v nesmyslném spojení s FF a je to čím dál horšejší. Jen Fialenko má jasno a podle jeho názoru zas a znova „budujeme stát pro čtyřicet milionů“ (Baťa 1937).

A co bude trumf do příštích voleb?

Kalousek.

Nelze vyloučit spojení s vládcem Hluboké, Zemanem a Kubou a „řídícím orgánem“ Kalouskem který se stane s jeho zatím bezejmennou stranou (TOP 010?) viditelným vítězem. To že nová mafie střídá starou a má na to schopnosti organizační, kádrové i finanční není už nejen teorie ale i skutečnost. Jen čas nám odpoví co z mého zlého snu a už za plného vědomí složených okolností do tohoto článku je-bude pravda.

Pokud ale v příštích volbách zvítězí dělníci z Poldovky, ČKD, Manesmanky, Avie ve spojení s Kohinorem, Jawou a Jikovem a vykastrují, (pardon) vydefenestrují tuto vládu tak zapomeňte na mne a můj sen, proto že jako vždy „všechno bude jinak“.

A autor?

Dědek co už toho má hodně za sebou a čeká kdy jako přestárlý důchodce, finanční a nezdaněná zátěž státu bude odejit na věčnost.

Libor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám