Hlavní obsah
Nakupování

Je to oficiální. První Biedronka na Slovensku otevře koncem roku 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Češi a Slováci rádi nakupují v polských supermarketech Biedronka. Chválí si nízké ceny a vysokou kvalitu. Slovenští sousedé si mohou tyto cesty brzy odpustit. Biedronka totiž otevře na Slovensku.

Článek

Češi přezdívají Biedronce familiárně „Beruška“

Není tajemstvím, že Češi a Slováci jezdí za levnými a přitom kvalitními potravinami do sousedního Polska. Zvlášť v oblibě mají síť supermarketů Biedronka, kterou vlastní portugalská korporátní skupina Jeronimo Martins SGPS, SA. Právě proto některé slovenské sousedy potěšila zpráva, že Biedronka se v roce 2024 otevře také na Slovensku.

Biedronka, které Češi familiárně přezdívají „Beruška“ a která má logo tečkovaného brouka, je v Polsku fenoménem. Tento řetězec získal na popularitě díky svým příznivým cenám a kvalitnímu zboží. Velké přízni se přitom těší nejen u Poláků, ale také Čechů a Slováků. A právě poslední jmenovaní si zanedlouho budou moci cesty do sousedního Polska odpustit.

Foto: Unsplash

Biedronka láká na nížší ceny.

Biedronka na Slovensku již koncem roku 2024

Vlastník supermarketů Biedronka, portugalská korporátní skupina Jeronimo Martins SGPS, SA, na sklonku října 2023 oficiálně potvrdila, že koncem roku 2024 otevře první Biedronky na Slovensku.

„Pokud jde o expanzi na Slovensku, mluvíme o byznysu od nuly, zatím toho příliš neprozradíme. Předpokládáme, že první prodejny budou otevřeny na konci roku 2024,“ uvedla finanční ředitelka společnosti Jeronimo Martins, Ana Luisa Virginia. Dodala navíc, že rozšíření obchodů Biedronka bude založeno na dosavadním obchodním modelu.

Foto: Freepik

Biedronka v Česku? Bohužel.

Biedronka v Česku? Češi si musí nechat zajít chuť

Chtěli byste Biedronku také v Česku? Bohužel rozšiřování do České republiky portugalská společnost Jeronimo Martins neplánuje. Tato korporátní skupina v současné době působí kromě Polska také v Portugalsku a Kolumbii, kde provozuje obchodní řetězec ARA.

Kromě toho, že společnost Jeronimo Martins oficiálně oznámila, že koncem roku 2024 otevře první Biedronky na Slovensku, nevylučuje rovněž expanzi do Rumunska. Jak podotkla finanční ředitelka Ana Luisa Virginia, korporátní skupina Jeronimo Martins má rumunský trh v hledáčku již roky, ale v současné době pro ni není prioritou.

Anketa

Chtěli byste Biedronku v Česku?
Ano.
86,7 %
Ne.
5,6 %
Je mi to jedno.
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 90 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz