Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kauza P. Diddy vs. Beyoncé a Jay-Z: She knows, fanoušci žádají zpěvačku o vysvětlení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Raph_PH, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

P. Diddy, zpěvačka Beyoncé a její partner Jay-Z jsou dlouholetí přátelé. V souvislosti s obviněním P. Diddyho z organizovaného zločinu veřejnost žádá slavnou zpěvačku o vyjádření. Beyoncé však mlčí.

Článek

Diddy, Jay-Z a Beyoncé byli velmi dobří přátelé

Producent a rapper Sean Combs alias P. Diddy byl 18. září 2024 zatčen a vzat do vazby. Policie vůči němu vznesla obvinění z obchodování s lidmi, vydírání či přepravy za účelem prostituce. Na veřejnost se mimo jiné provalilo, že ve svých sídlech pravidelně pořádal luxusní večírky s celebritami White Parties, po kterých následovaly akce zvané Freak Offs, kde se rozhodně nešetřilo alkoholem, drogami, nahotou, neřestmi i nezákonným chováním. Mluví se také o tom, že P. Diddy je zapletený do nájemných vražd, včetně vraždy slavného rappera Tupaca. Tento trestný čin opět prošetřují američtí federální agenti. Na to, že je P. Diddy zodpovědný za Tupacovu smrt, upozorňuje rapper Eminem.

Zakladatel Bad Boy Records, P. Diddy, byl více než třicet let stálicí Hollywoodu a americké hip-hopové scény. Mezi jeho blízké přátele desítky let patřil i rapper Jay-Z a jeho manželka Beyoncé. Právě na zpěvačku její fanoušci na Instagramu aktuálně tlačí, aby se ke kauze P. Diddyho vyjádřila.

Beyoncé na Instagramu referuje o džínách

Instagramový účet Beyoncé je plný negativních komentářů, protože lidé zpěvačku podezřívají z vazeb na rappera P. Diddyho, který teď sedí ve vazbě. Kromě blízkého přátelství s P. Diddym byli Jay-Z a Beyoncé pravidelnými hosty Diddyho White Parties. Zda se účastnili i následných neřestných Freak Offs spojených s nezákonným chováním a věděli, co se zde děje, však není jasné.

„Jay-Z a další celebrity mohou být předvoláni, ale téměř jistě využijí svého práva podle pátého dodatku proti sebeobvinění a odmítnou svědčit. Lidé, kteří se účastnili sexuálních aktů, by se měli obzvláště obávat, protože by také mohli být obviněni z obchodování se sexem nebo nucení k prostituci, v závislosti na tom, zda použili hrozby nebo násilí proti obětem,“ řekl bývalý americký prokurátor Neama Rahmani pro The U. S. Sun.

Beyoncé ohledně svých vazeb na P. Diddyho nevydala na sociálních sítích jediný komentář. Na Instagramu však není nečinná. Nově se stala tváří značky džínů Levi's a její aktuální instagramové příspěvky se výhradně soustředí na tuto reklamní kampaň.

Foto: Sashimomura, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Jay-Z a Beyoncé.

Konspirační teorie spojené s Beyoncé a Jay-Zm

Online světem se šíří různé konspirační teorie, ve kterých jsou Jay-Z a Beyoncé spojováni se smrtí zpěvačky Aaliyah, která zemřela při pádu malého letadla na Bahamách dne 25. srpna 2001 ve věku 22 let. Tato zpěvačka se kdysi stýkala s manželem Beyoncé. Zlé jazyky tvrdí, že Aaliyah byla „odstraněna“, aby nebránila kariéře Beyoncé. Policejní vyšetřování tehdy dospělo k závěru, že zpěvačka se svým týmem nasedla na Bahamách po natáčení videoklipu k písni Rock the Boat do malého letadla, které ji mělo přepravit zpátky do USA. Letoun se však krátce po startu zřítil, což mělo za následek smrt všech devíti lidí na palubě. Vyšetřování odhalilo, že letadlo bylo přetížené a pilot neměl platnou licenci.

Další konspirační teorie dokonce spojuje Diddyho, Beyoncé a Jay-Zho se smrtí Michaela Jacksona nebo se smrtí zpěvačky Lisy Lopes alias Left Eye, která byla členkou americké skupiny TLC a která zemřela 25. dubna 2002 při autonehodě v Hondurasu. Lisa řídila auto, které sjelo ze silnice a převrátilo se, když se pokoušela vyhnout vozidlu jedoucímu v protisměru. Její tragická smrt byla oficiálně uznána jako autonehoda.

Předávání hudebních cen: V hledáčku Taylor Swift či Adele

Další konspirační teorie tvrdí, že Kanye West zachránil Taylor Swift před Beyoncé, když ji v roce 2009 přerušil na předávání hudebních cen VMA během její děkovné řeči za cenu za nejlepší ženské video. Kanye vzal mikrofon a řekl: „Taylor, mám z tebe radost a nechám tě to dokončit, ale Beyoncé měla jedno z nejlepších videí všech dob! Jedno z nejlepších videí všech dob!“ Někteří konspirační teoretici tvrdí, že Beyoncé chtěla Swift ublížit a West svým přerušením zasáhl, aby ji ochránil.

Velmi zvláštní moment se odehrál také na předávání hudebních cen Grammy v roce 2017, kdy zpěvačka Adele získala cenu za album roku. Při přebírání ceny se v děkovné řeči nesoustředila pouze na své úspěchy, ale otočila svou pozornost k Beyoncé a jejímu albu Lemonade. Adele ve své řeči Beyoncé přímo oslovila a řekla, že Lemonade bylo monumentálním dílem, které mělo obrovský dopad na ni samotnou, ale také na mnoho dalších lidí po celém světě. Popsala, jak hluboce byla Beyoncé inspirující a jak silně dokázala s pomocí své hudby a umělecké tvorby oslovit nejen fanoušky, ale i uměleckou komunitu.

Zpěvačka Adele na Grammy 2017 doslova řekla: „Nemůžu přijmout tuto cenu, a to opravdu vážně, protože Beyoncé, pro mě jsi ty umělkyně mého života.“ Pokračovala s tím, že Beyoncéino album Lemonade bylo tak dobře promyšlené a s láskou udělané a že odhalilo jinou stránku života, která je krásná, a přitom někdy velmi těžká. Na konci toho všeho pak Adele rozlomila svou Grammy na dvě části a symbolicky věnovala část ceny Beyoncé.

Konspirační teoretici se aktuálně na sociálních sítích doslova zbláznili. Ptají se, proč tolik slavných žen od Adele přes Lady Gagu až po Britney Spears zasypávalo na veřejných akcích zpěvačku Beyoncé nekonečnou chválou. Proč na ni zaměřovaly svou pozornost, i když měly samy zazářit při přebírání významných hudebních cen, které obdržely za svou práci? Mnozí lidé spekulují o tom, že tyto veřejné projevy chvály souvisely s tím, že Beyoncé a Jay-Z udržovali blízké přátelství s P. Diddym, kterému se začalo přezdívat zábavní průmyslová verze Epsteina.

She Knows: Skladba rappera J. Colea z roku 2014

Americký rapper J. Cole vydal roku 2014 píseň She Knows, kterou zařadil do svého alba Forest Hills Drive. Tato skladba se jako reakce na zatčení P. Diddyho dostala na výsluní a konspirační teoretici narážejí na to, že odkazuje na Beyoncé a Jay-Zho a že název písně She Knows je slovní hříčkou jmen Shawn (Jay-Z) Knowles (Beyoncé). Rapper J. Cole ani nikdo jiný oficiálně nenaznačil, že by se píseň měla týkat právě tohoto slavného páru.

„Jediná špatná věc na hvězdě je, že shoří. Odpočívej v pokoji Aaliyah. Odpočívej v pokoji Left Eye. Michaele Jacksone, uvidím tě, jakmile umřu,“ rappuje Cole ve své skladbě.

Nutno podotknout, že jména rappera Jay-Zho ani zpěvačky Beyoncé nejsou uvedena ve 14stránkové obžalobě proti Diddymu, která byla odtajněna poslední zářijový týden roku 2024. Tento manželský pár navíc nebyl zatčen nebo obviněn z čehokoliv, co souvisí s Diddyho trestním stíháním.

Zdroj:

https://www.themirror.com/entertainment/celebrity-news/beyonces-fans-harass-instagram-relationship-719162

https://eadaily.com/en/news/2024/09/30/we-want-the-truth-fans-attacked-beyonce-with-accusations-in-connection-with-p-diddy

https://www.themirror.com/entertainment/celebrity-news/p-diddys-rich-powerful-friends-704817

https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/30522402/diddys-rich-friends-jay-z-could-testify/

https://www.eviemagazine.com/post/the-beyonce-jay-z-and-p-diddy-conspiracies-explained

https://tribune.com.pk/story/2499697/fans-react-as-j-coles-she-knows-removed-amid-conspiracy-doing-this-makes-them-look-guilty

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz