Hlavní obsah
Cestování

Zábava pro děti v Chorvatsku 2024 je drahá sranda. Ponorka 45 eur nebo 5 min na trampolíně 7 eur

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lina Klimarová

Chystáte se na dovolenou do Chorvatska s dětmi? Rozhodně jim nebude stačit moře, pláž a zmrzlina. Děti chtějí i zážitky. Na kolik vás vyjdou ponorka a další lákadla? Peněženka zapláče.

Článek

Děti chtějí akci a zážitky, na dovolené dvojnásob

Jestli plánujete dovolenou v Chorvatsku s dětmi, náležitě se na to připravte. A to hlavně po finanční stránce. Jestli své děti nenajdete pokaždé tam, kde je posadíte, a vyžadují naopak akci, je více než jasné, že vám celý jeden týden nevydrží jenom sedět na pláži, přehrabovat se v kamíncích a koupat se v moři.

Snad každé dítě vyžaduje zážitky, a to zvlášť na dovolené. Protože nuda je opruz, znáte to. Trochu té dětské radosti jsme se pokusili také my dopřát svým ratolestem – a to v první polovině července 2024 během dovolené na ostrově Krk, kde jsme pobývali ve městě se stejnojmenným názvem.

Foto: Lina Klimarová

Dětský nafukovací aquapark bez plavčíků. Ale 500 Kč na 30 minut

Ve městě Krk si naše dvě děti užily zábavu hned několika způsoby. U jedné z pláží navštívily dětský nafukovací aquapark, který pro 1 dítě vyšel na 30 minut celkem na 10 eur. Při 2 dětech, které po nejrůznějších nafukovacích atrakcích umístěných na vodě skázaly a lezly, a taky z nich samozřejmě padaly, jsme zaplatili dohromady 20 eur.

Tato sranda nás tedy na půl hodiny čistého času vyšla v přepočtu na více než 500 Kč. Kdybychom dětem chtěli dopřát na této atrakci 1 hodinu, zaplatili bychom za každé z nich 12 euro (přes 300 Kč). Na 4 hodiny by to pro 1 dítě dělalo 17 eur (cca 430 Kč) a na celý den pak 20 eur (cca 500 Kč), ale to si myslím, že na této atrakci snad nikdo tak dlouho nevydrží.

Foto: Lina Klimarová

Co jsem v tomto případě ocenili? Děti mohly dostat na atrakci plavecké vesty, bylo to ale nepovinné. Naopak mě zklamalo, že u dětského nafukovacího aquaparku nebyli žádní plavčíci, tato atrakce působila jako na vlastní nebezpečí, a my si tak museli své děti hlídat sami. Přiznávám, že jsme byli skoro jako na trní, ovšem provozovatel, který jenom vybíral peníze a dával dětem náramky či na požádání vesty, to měl na háku.

Foto: Lina Klimarová

Pět minut na trampolínách za 350 Kč. 5 minut zábavy ocenily obě naše děti

Jeden večer jsme vzali své děti do centra chorvatského města Krk na trampolíny. Takové, kde je dítě připevněno na lanech a skáče – jistě je znáte i z českých poutí. Zde pro nás byla cena mnohem příjemnější, a to 7 eur na 5 minut pro 1 dítě. Tuto atrakci si užily obě naše děti celkem za 14 eur, což je v přepočtu více než 350 Kč.

Foto: Lina Klimarová

45 minut v ponorce a pár rybiček k tomu. Z 1130 Kč pro celou rodinu

Děti jsme během dovolené v Chorvatsku vzali také na 45minutový výlet ponorkou z přístavu města Krk. Rodinná vstupenka (2 děti + 2 dospělí) nás vyšla na 45 eur, což je v přepočtu 1130 Kč. Jenže za tu cenu to rozhodně nebyla žádná hifi. Možná, že obyčejné šnorchlování podél pobřeží by byl o dost větší zážitek.

Foto: Lina Klimarová

Z vnitřní části turistické ponorky jsme nejprve viděli pouze zakalenou vodu. Poté jsme ponorkou dojeli ke skalnatému pobřeží, kde byla voda průzračnější a kde se shlukovala hejna rybek, protože jim kapitán ponorky házel do vody suché pečivo. Také děti si mohly hodit.

Po 15 minutách následovala zase plavba zpátky do přístavu města Krk. I když jsme z paluby turistické ponorky měli toto historické město jako na dlani, na tuto turistickou atrakci bych rozhodně znovu nešla. Očekávala jsem, že to bude mnohem větší zážitek, a dost mě to zklamalo. Co alespoň musím ocenit je, že byly vnitřní prostory ponorky klimatizované.

Foto: Lina Klimarová

Kromě těchto atrakcí jsme naše děti pravidelně brali na zmrzlinu, nebo s nimi například zašli také na večeři do místní restaurace. Na kolik nás vyšel jeden kopeček zmrzliny (ale i jedna káva či točené pivo)? O tom jsem psala v tomto článku. Kolik jsme zaplatili v restauraci u přístavu ve městě Krk za rodinnou večeři pro 2 děti a 2 dospělé? O tom se zase dočtete v tomto mém článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz