Hlavní obsah
Cestování

Nejkrásnější trhy jsou ve Vídni, takže „Gesundheit“ Vánoce už za týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock (licence zakoupena)

Vídeňské trhy jsou opravdu jedinečným zážitkem. Mají od vánočních dárků přes gastronomické speciality, hlavně úžasnou atmosféru. Mají stánkaře, jejichž grog je naprosto fantastický - budete mít pocit, že je výjimečný a jistotu, že levnější než u nás.

Článek

Vánoční období je ve Vídni opravdu magické. Od poloviny listopadu do Vánoc se město promění v pohádkovou kulisu. Je tam plno vánočního světla, vůně perníčků a teplého punče. Staré město i nákupní bulváry se stanou centrem slavnostního osvětlení a spolehlivě přivedou do města nezapomenutelnou vánoční atmosféru. Vídeň a tradiční vánoční trhy, které přitahují tisíce návštěvníků z celého světa. Už hezkou řádku let patří předvánoční výlet do Vídně mezi mé nejmilejší cesty. Ta hodinka a půl určitě stojí za tu každoroční cestu.

Trhy na náměstí Rathausplatz

Jedny z největších a nejkrásnějších vánočních trhů ve Vídni jsou na náměstí Rathausplatz. Vstup na trh je ozdobený několikametrovým loubím se svíčkami, které vytváří jedinečnou atmosféru. Pro děti je zde připraven velký patrový kolotoč a v parku Vánoční svět se mohou projet sobím vláčkem nebo se vydat na betlémskou stezku. Pro milovníky bruslení mají ledovou dráhu. A samo sebou, strom ověšený svítícími červenými srdíčky, ale pozor, jen pro zamilované páry. Tak se jim tam nepleťme.

Trhy u zámku Schönbrunn

Tento trh je jedinečný svou polohou v areálu císařského zámku a nabízí návštěvníkům pohádkovou atmosféru. Můžete se procházet adventním parkem a obdivovat krásu zámeckého komplexu. Na trzích najdete mnoho stánků s řemeslnými výrobky, vánočními ozdobami a gastronomickými specialitami. Pro děti je připravena vánoční dílna, a kdo ví co ještě. Všechno jsem nestačila proběhnout, na mně je tady trochu moc lidí.

Vánoční vesnička u zámku Belvedere

Pokud hledáte klidnou a romantickou atmosféru, pak je pro vás ideální vánoční vesnička u zámku Belvedere. Je si tady možné i sednou, což určitě oceníte jako my. Tato vesnička v nádherném barokním zámeckém komplexu nabízí skvělou stánkovou gastronomii. A prodavači jsou tady zábavní a veselí. Faruk a Hasan v krajním stánku jsou mistři teplých nápojů. Nejdou přehlédnout. Taky mají pořád frmol. Němčinu ovládají stejně „dobře“ jako já, což je důvodem našeho smíchu.

Velký trh na Stephansplatz

Pokud se chcete ponořit do vánoční atmosféry v srdci Vídně, pak byste neměli vynechat vánoční trhy na Stephansplatz. Nechávám si je nakonec, když už je ve městě tma. Okolí Štěpánského náměstí je plné Vánoce chtivých turistů, jsou krásně oblečeni, přepychově naladěni a užívají si trhy, co to dá. Pro mě, právě oni, tomu všemu tady, dodávají zvláštní, nezaměnitelnou, vídeňsko-kosmopolitní nádhernou atmosféru vánočních trhů. Příští rok pojedu znovu, protože nejkrásnější atmosféru, mají trhy ve Vídni. „Gesundheit!“ nebo „Prost!“ Vánoce jsou za týden tady.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz