Hlavní obsah
Móda a trendy

Superguru designu Pierpaolo Piccioli odchází z módního domu Valentino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat, AI Deeply, ilustrační foto

Módní svět je naprosto v šoku! Valentino přichází o svého superguru designu, Pierpaoloho Piccioliho, který se rozhodl po 25 letech pověsit jehlu a nit na hřebík. Návrhář Pierpaolo Piccioli odchází!

Článek

Návrhář Pierpaolo Piccioli odchází. A není sám! Zdá se, že luxusní značky prochází kreativní krizí středního věku a hledají novou jiskru. Své kreslicí prkno opouští i Dries Van Noten, který zřejmě usoudil, že je čas věnovat se jiným koníčkům než navrhování oblečení pro bohaté a slavné. A co teprve nebohé Givenchy? Stále tápe bez svého Matthewa M. Williamse, který se vydal na sólovou dráhu jako designérský superhrdina na volné noze.

Ale zpět k domu Valentino! Piccioli zanechává za sebou úctyhodné dědictví dramatických Haute Couture návrhů, které zdobily červené koberce po celém světě. Kdo by neznal ikonické róby Zendayi? Teď se ale musí značka popasovat s hledáním nového kreativního guru, který by zaplnil Piccioliho boty. A to není jen tak!

Mezitím se Gucci snaží oživit svůj styl pod taktovkou Sabata de Sarna, bývalého Piccioliho parťáka. Ale nebude to mít lehké, protože Alexander McQueen už ukradl Seana McGirra přímo před nosem. Ach, ta módní škatulata!

A zatímco se luxusní značky přetahují o designéry jako o horké zboží, my obyčejní smrtelníci můžeme jen sedět a čekat, co nám naservírují v příštích sezonách. Snad to bude stát za to sledování módní přehlídky! Ale jedno je jisté – nudit se rozhodně nebudeme. Držte si klobouky, módní nadšenci, bude to divoká jízda!

Pozoruhodný módní návrhář Pierpaolo Piccioli

Pierpaolo a jeho dlouholetá kreativní parťačka Maria Grazia Chiuri spolu tvořili skvělý tým už od 80. let. Společně nastartovali své kariéry v módním domě Fendi, kde navrhovali doplňky. A věřte nebo ne, jejich spolupráce trvala neuvěřitelných 20 let! Nejdřív spolu pracovali ve Fendi, a pak se v roce 1999 přesunuli do náruče Valentina a postupně tam převzali otěže. Nejdřív se starali o kabelky, brýle a vedlejší řadu difuzní značky Red Valentino. A když v roce 2008 odešel do důchodu sám Valentino Garavani, stali se Piccioli i s Chiuri hlavními kreativními řediteli.

A udělali pro značku opravdu mnoho – vrátili ji zpět na výsluní módního světa, vnesli do ní svěží kreativní energii, oživili pánskou módu a představili úžasné doplňky jako třeba Rockstud. Jejich práce byla tak skvělá, že v roce 2015 získali mezinárodní cenu CFDA.

Život ale přináší změny a v červenci 2016 se jejich cesty rozdělily. Chiuri zamířila do Diora a Piccioli se stal jediným kreativním ředitelem Valentina. A víte co? Od té doby se mu opravdu daří! Jeho kolekce Haute Couture pro podzim – zimu 2018 sklidila obrovský aplaus. Pod jejich vedením Valentino zase získal ten správný lesk a šmrnc. Oživili pánskou módu, rozjeli naplno doplňky a značku zase dostali na vrchol.

Je super sledovat, jak se talentovaní lidé dokážou prosadit a posouvat módu kupředu. Piccioli s Chiuri odvedli skvělou práci a teď je na něm, aby v tom pokračoval sám. Držím palce, ať se mu dál tak daří! Je skvělé vidět, jak někdo s talentem a odhodláním dokáže uspět a zanechat v módním světě takovou stopu. Příběh Pierpaola Piccioliho je opravdu módní, nemyslíte?

Tak! Ciao! Pierpaolo Piccioli! Ciao!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz