Hlavní obsah
Umění a zábava

Veselé Vánoce, vy špinavá zvířátka!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat, licence Canva

Zvládli jste letošní předvánoční velký úklid bez stresu a na jedničku? Tak to si zasloužíte pohádku pro pobavení.

Článek

Byl jednou jeden malý domeček na samém kraji lesa, kde žila veselá skupinka zvířátek. Každé z nich mělo svůj vlastní úkol, aby udrželi jejich domeček čistý a útulný. Veverka se starala o zásoby oříšků, ježek udržoval zahradu bez škůdců a zajíc skákal po lesních stezkách, aby zvěděl, co je nového.

Ale jak se blížily Vánoce, zvířátka si uvědomila, že jejich domeček není tak čistý, jak by měl být. Pavučiny visely z rohů, prach se hromadil na poličkách a v koutě se válela stará oříšková skořápka.

„Musíme uklidit!“ prohlásila veverka. „Vánoce jsou svátky klidu a míru, a my tu máme takový nepořádek!“

„Tak to tedy ano,“ souhlasil ježek. „Já se postarám o zahradu a ty, zajíci, skoč do lesa a najdi nám krásný stromeček.“

Zajíc, který miloval dobrodružství, nadšeně přikývl a vyrazil hledat ten nejkrásnější vánoční stromek, jaký kdy les viděl. Mezitím se veverka a ježek pustili do úklidu. Při práci si zpívali vánoční koledy a čas ubíhal jako voda. A když zajíc přinesl nádherný stromeček, byl jejich domeček už zářivě čistý.

„Ještě ozdoby!“ vykřikla veverka a vytáhla z kredence starou krabici plnou lesklých baněk a barevných stužek. Když však chtěli začít stromeček zdobit, zjistili, že všechny ozdoby jsou pokryté prachem a pavučinami. „Ach ne,“ zasténala veverka. „Všechno je špinavé a my od samého úklidu, jsme také všichni špinaví!“ A už, už se chtěla dát do pláče.

„Nebojte se,“ řekl se smíchem zajíc. „Veselé Vánoce, vy špinavá zvířátka! Máme spolu sebe, a to je největší dárek. Uklidíme i ozdoby a budou jako nové!“

Tak se zvířátka dala do práce a brzy byl stromeček krásně ozdobený. Když se stmívalo a první vločky sněhu začaly padat, zvířátka se sešla kolem stromečku a obdivovala jeho krásu.

„Víte co,“ řekl ježek, „možná nejsme nejčistší zvířátka v lese, ale máme se rádi, a to je to nejdůležitější.“

Všichni se na sebe usmáli a v duchu si přáli „Veselé Vánoce!“

A tak i když byl začátek trochu v nepořádku, jejich Vánoce byly plné radosti, tepla a lásky. A zvířátka si slíbila, že příští rok na úklid začnou trochu dřív, ale že nejdůležitější je být spolu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz