Hlavní obsah

Výjezdoví hasiči musí být hladce oholeni jako dětské prdelky, alespoň v Saint-Étienne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat, licence Canva, ilustrační foto

V jedné francouzské hasičské stanici se schyluje k opravdové apokalypse. Ale nebojte, nejde o žádný požár biblických rozměrů. Jde o něco mnohem závažnějšího – o vousy.

Článek

Ano, přesně tak, vousy. Ty nádherné mužné chlouby, co zdobí tváře našich chrabrých hasičů. Velitelství totiž přišlo se šíleným nápadem, že hasiči musí být hladce oholeni jako dětské prdelky. Prý kvůli nějakým směšným maskám, co si musí na ty své vousaté tváře nasazovat. Ale copak nějaká maska může konkurovat nádherně rostlému plnovousu?

A tak se naši stateční borci pustili do boje. Sedm chrabrých vousáčů ze Saint-Étienne povstalo a hájí své vousy jako o život. Prý jim ty jejich chlouby v ničem nebrání hasit požáry a zachraňovat životy. A mají pravdu! Copak někdy slyšeli, že by někoho před ohnivou smrtí zachránil hladce oholený obličej? To sotva.

Ale velitelství je neoblomné. Prý buď břitva, nebo vyhazov. To je tedy argument hodný seriálu Červený trpaslík. A tak se strhla právní bitva století. Vousy versus nesmlouvavá mašinérie byrokracie.

Soud moudrých nakonec rozhodl, že vousy musí jít dolů. Asi dospěli k závěru, že lepší živý holý hasič než mrtvý chlupatý. Ale naši hrdinové se jen tak nevzdávají. Chtějí bránit své vousaté dědictví až do hořkého konce. Klidně prý půjdou až k Evropskému soudu pro vousy a plnovousy.

Sedm statečných hasičů

Inu, zdá se, že Francii čekají horké chvíle. A nemyslím tím jen kvůli těm požárům, co budou naši vousatí hrdinové hasit. Jiskřit to bude i v soudních síních, kde se střetnou nemilosrdné žiletky byrokracie s nespoutanou silou mužných vousů.

Tak držme palce našim i francouzským vousáčům! Ať jim to na těch tvářích pořádně roste a prokáže se, že správný hasič má být řádně vousatý. Protože kde jinde najdete větší důkaz mužnosti než pod maskou od sazí a v hustém porostu plnovousu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz