Článek
Tyhle hranolky jsou opravdu jednoduché na přípravu , dobré zamilujete si je. Nesmaží se tudíž jsou zdravější a mají minimum kalorií.A o jakých hranolkách je řeč? Ještě chvilku vás budu napínat , přesto pokud budeš číst budeš vědět hned. Asi jste všichni doma slýchali jak je mrkev dobrá na zrak. Ale je to opravdu pravda ...... Pravda , ale je že v sobě má mrkev spoustu betakarotenu ,ten by jsme měli momentálně více zařadit do jídelníčku. Budete se lépe opalovat a opálení vydrží déle. Také tělu dodává vlákninu, čímž podporuje zdravé mikroklima ve střevech a trávení. Současně snižuje zvýšenou hladinu cholesterolu. Největší význam mají karotenoidy, kterých obsahuje velké množství.
A ty hranolky jsou tedy z ......... ano jsou z Mrkve. Jak na ně ? Suroviny: mrkev , solamyl, sůl, pepř, medvědí česnek, olivový olej. Mrkev očistíme, oškrábeme, rozkrájíme na proužky a osolíme opepříme, medvědí česnek a obalíme v solamilu. Dáme do pekáčku a pokapeme olivovým olejem . Trouba 180 °C pečeme cca 20 minut mužeme je jíst samotné nebo s pečenými brambory. Nejlepší jsou však k tomu celerové řízečky.
Pečené brambory - brambory omyjeme a dáme vařit se slupkou. Uvařené brambory oloupeme , rozkrájíme na čtvrtky , osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem nebo olejem. Dáme na plech na který jsme dali pečící papír, odděleně s mrkví. Pečeme cca 20-30 minut 180°C Upečené posypeme pažitkou .
Jak na celerové řízky Celer omyjeme, oškrábeme, uvaříme do měkka, necháme vychladnout a poté nakrájíme na plátky , které obalíme v trojbalu- mouka, vejce strouhanka. Obalené řízky osmažíme na oleji do zlatova. Mužeme přidat tatarku či dip a celé obědové menu máme hotové. Dobrotu chuť

Máš rád hranolky? Ale ty naše zdravé si zamiluješ.