Hlavní obsah
Seberozvoj

Dva pravé důvody, proč naslouchat svým pocitům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Harnošová

Žijeme ve světe, kde je kladen důraz na používání rozumu, logických argumentů, vědeckých poznatků, relevantních studií, argumentace s podloženými odkazy renomovaných odborníků.

Článek

Jinak to, co děláme a říkáme, nemá velkou váhu. Je označováno jako zpochybnitelné, nedůvěry-hodné, falešné, naivní, často i lživé, nelze to prostě dokázat.

Jenže jsou to právě naše opravdové pocity, vycházející z našeho srdce, které jsou schopné ukázat nám pro nás správný směr, záměry naší cesty, odhalit pravdu, lépe si porozumět. Je čas vzdát se toho, co považuješ za logické, správné, odpovídající požadavkům doby nebo lidí,  a začít důvěřovat svým pocitům.

Co bys v právě v tomto okamžiku svého života chtěla udělat nebo zažívat? Zkus si to představit. Co by to bylo? Může to být úplně cokoli, po čem toužíš. Odpověď je ve tvém srdci, ne ve tvé mysli. Protože je to právě srdce, které nese pravou podstatu nás samých. Ono je branou do tvé duše, do tvé podstaty, tvé bytosti. Začni být opravdově a hluboce vnímavá k sobě a svým pocitům, tvořit více ze srdce. Proč můžeš věřit svým pocitům?

  1. Mysl pobývá více ve strachu, který ti brání v naplnění tvého skutečného potenciálu. Podsouvá ti obavy a pochybnosti o sobě, ostatních, tvých darech  a možnostech. Obavy z neúspěchu, prohry, výsměchu, zkrátka falešný strach, že nejsi dostatečná. Strach, který ti brání žít opravdově.
  2. Srdce je naopak tvou součástí a je v něm uloženo vše, co nese tvá duše. Bez ohledu na to kde žiješ, jak žiješ, jaké jsi měla dětství, co upřednostňuje společnost apod. Je v něm tvá pravá podstata. Pokud je to, co chceš udělat a zažít v souladu s cíli a sny tvého srdce, je možné úplně všechno. Ano, slyšíš dobře, opravdu všechno. Dovol si věřit svým pocitům.

Vím, není to snadné, ale zkus to. Začni si vést deník, ve kterém vyjádříš, co bys sis ve svém životě opravdu ze srdce přála mít a dělat. Napiš si i ty nejbláznivější touhy, které vnímáš, že jsou ve tvém srdci. Když si je dovolíš napsat a opakovaně přečíst  nebo i někomu ukázat, zjistíš, kým bys doopravdy chtěla být. Dělej to láskyplně a upřímně a můžeš si být jistá, že objevíš svou pravou podstatu. Že tvé pocity mají velkou hodnotu. Inspiruj se lidmi, kteří svým pocitům už důvěřují, sleduj jejich cestu, lépe pak pochopíš i tu svou. Najdeš odvahu se na ní vydat. Věř, že i ty budeš svou jedinečnou cestou bezpečně, laskavě a láskyplně provedena. Už se to děje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz