Hlavní obsah
Seberozvoj

Objev magnetismus svého jedinečného příběhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Harnošová

Jaké by to bylo, kdyby se nejsilnějším marketingovým nástrojem pro tvé podnikání stala autenticita? Možná si stále ještě připadáš obyčejná. Prozkoušená životem. Neseš si své břímě a zranění.

Článek

Uniklé příležitosti, předchozí pády a možná i celá období odlivu, kdy se ti zrovna nedařilo. Respektuj svůj osud a oceň sama sebe. Právě v tom, čím sis prošla a co jsi unesla, spočívá tvoje síla – tvůj příběh, který můžeš nabídnout ostatním. Díky němu se s tebou mohou lidé potkat a dotknout se toho, co sami prožili.

Opravdové sdílení v sobě nese tajemství lidské sounáležitosti. A právě tuto zákonitost můžeme překlopit i do světa ženského podnikání. Dnes tě chci inspirovat k objevení krásy tvého jedinečného života se vším, co jsi na své cestě prošla. Autenticita totiž může obohatit nejen tvůj vnitřní prostor. Budeš-li v souladu se svou pravou energií, pro tvé klienty tak vznikne doslova magnetismus.

Obejmi sebe a dokážeš obejmout svět

Můžeš být úspěšná podnikatelka, dokonalá ve svých společenských rolích, ale pokud to bude jen o výsledcích nebo vnější fasádě místo tvé opravdovosti, pro ostatní nebudeš ty jako osobnost skutečně přitažlivá. Ovšem když dokážeš dosednout až na dřeň do své vlastní jedinečnosti – být taková, jaká jsi tady a teď, a skutečně si toho vážit – půjde ti navázat hlubší spojení i s druhými lidmi.

Autenticita není jen slovo, je to most, který spojuje tvé pravé já s ostatními. A právě toto spojení je nepostradatelné v osobním životě i v ženském byznysu. Pakliže se umíš opravdu přijmout s veškerými nedokonalostmi a zkušenostmi, i s těmi bolavými, tvé interakce s lidmi jsou upřímnější a otevřenější.

Tvá zkušenost, tvá síla

Všechno, čím jsme si prošly, nás dělá jedinečnými. Naše zkušenosti jsou jako tetování na duši, která vyprávějí příběh naší síly a odolnosti. Uznání a objetí těchto jizev coby součásti naší identity nám umožňuje růst a rozvíjet se do hluboké moudrosti. Neboj se svých zranění – vidět je, přijmout je, obejmout a sdílet. Máme je všichni a jsou základem naší lidskosti.

Každá tvoje zkušenost, i ta bolestivá, je zlatým zrnkem tvého osobního příběhu. Přijetí a integrace do tvého života může vést k velkým proměnám tvé energie a sebevědomí. Zkus si třeba vytvořit rituál, který ti pomůže tyto bolestivé zkušenosti uctít a začlenit do svého příběhu.

Můžeš si napsat osobní dopis, ve kterém uznáš a uctíš ty zkušenosti, které v tobě stále budí silné emoce. Poté oslav samu sebe za to, jakým příběhem sis prošla, protože ti to umožnilo stát se tím, kým jsi právě teď. Papír s příběhem můžeš posléze spálit a tím ho symbolicky přijmout jako součást svého života.

Pokud existují ve tvém životě zkušenosti, které jsou pro tebe vyloženě traumatické, doporučuji ti přizvat terapeuta, který ti pomůže s jejich vyhojením.

Jizvy jsou důkazem tvých bitev a současně zdrojem tvé síly a přitažlivosti. Jakmile přijmeš své zkušenosti a integruješ je do svého příběhu, staneš se magnetem pro ty správné lidi a příležitosti. A to platí jak v osobním životě, tak ve světě online podnikání.

Odvaha čelit nepohodlí zvyšuje tvou kapacitu

Vyhýbat se nepohodlí bolestivých emocí a strachu je docela snadné. Nutí nás to opakovat stále stejné ochranné vzorce, které nám moc neslouží a nenechají nás příliš vykročit z komfortní zóny. Ale když se odvážíme svým emočním výzvám čelit, otevřeme si cestu k nečekaným příležitostem. Zkus se přestat bát dalšího kroku do neznáma a uvidíš, že se ti odhalí nové horizonty možností. Protože právě v těchto chvílích se učíme a rosteme nejvíc.

Můžeš si položit otázky jako: Co mi v životě způsobuje bolest a proč? Jak reaguji, když se bolest objeví? A co by se stalo, kdybych si dovolila cítit všechno a nenechala se bolestí zcela ovládnout? A chvíli si nad nimi kontemplovat. Klidně k tomu použij i deník, pomůže ti utřídit si svoje vlastní vhledy.

Přijetí bolesti a její integrace do vlastního života může vést k tvé zásadní proměně. Proto se neboj, když přichází emoční nepohodlí. Bolest, strach, stud, naštvanost, lítost, žárlivost a závist jsou důležité emoce, které jsou našimi průvodci i spojenci. Známe je všichni a ukazují nám cestu.

Když se potkáš s náročnými emocemi, nemusíš s nimi bojovat a potlačovat je. Místo toho je zkus prožít a nechat volně proudit. Můžeš také citlivě sdílet s ostatními, jak se cítíš. Tím dáš okolí informaci o svém vnitřním stavu. Budeš díky tomu čitelnější, transparentnější a půjde z tebe přátelštější energie, než kdybys situaci maskovala a zastírala. Tato praxe ti pomůže být v souladu sama se sebou a zároveň do tvého osobního života i práce přitáhne víc pozitivity. A to navzdory tomu, jestli se zrovna cítíš skvěle, nebo je ti ouvej. Protože vše je součástí života a je v pořádku cítit.

Energetický marketing znamená být v pravdě

Možná sis všimla, že nejúspěšnější podnikatelky nejsou ty, které se snaží zapadnout do předem vymezených forem. Jsou to ty, které září svou vlastní energií a nebojí se být pravdivé. Energetický marketing není o tajných tricích, předstírání nebo manipulaci. Je o sdílení své skutečně žité pravdy a autentickém prožívání.

Jednoduše řečeno: harmonie s vlastními emocemi přirozeně přitahuje „ty správné“ klienty a příležitosti. Proto se nalaď na to, kdo jsi, kde a s kým chceš být, a skutečně to žij. Nepředstírej, ale staň se svou vlastní cestou. V ženské otevřenosti, plynulosti a lehkosti.

Tak co, jsi připravená učit se přijmout své jedinečné bytí a objevovat sílu vlastní zkušenosti? Neboj se vstoupit do světa s odvahou a pravdou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz