Hlavní obsah
Seberozvoj

Podnikání je cesta osobního růstu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Harnošová

Ano, právě seberozvoj je klíčem k úspěšnému podnikání. Podnikání je totiž transformace po všech stránkách. Je to nikdy nekončící, ale o to více vzrušující cesta. A pravdou je, že Tvé podnikání poroste právě tak rychle, jak dovolíš růst sama sobě.

Článek

Ono se to lehce řekne, „tak teď začnu podnikat“. Máš určité know how, které chceš předávat. Věříš, že bys tak mohla pomoci mnoha lidem. Ale najednou, jakoby Tě něco drželo zpátky.

  • Co když toho ještě neumím dost?
  • Co když si jen něco nalhávám, copak já bych mohla opravdu podnikat?
  • V mém oboru už je obrovská konkurence, to ani nemá smysl začínat.
  • Co když si můj produkt nikdo nekoupí?
  • Co když si ho někdo koupí, opravdu mu to pomůže?

To, co Tě drží zpátky, není nic jiného než nastavení Tvé mysli. Podnikání dokáže rozkrýt spoustu limitů, bloků a pocitů, které si potřebujeme zpracovat. Obsah a znalosti z oboru jsou totiž jen jedním dílkem velké skládačky. Pokud chceme budovat opravdu úspěšný byznys, potřebujeme zapracovat zejména sama na sobě. A podnikání nám k tomu přináší přímo nespočet příležitostí.

Odhalí Tě až na dřeň, svlékne do naha a donutí Tě pohlédnout sama sobě
do očí. Vypořádat se se svými strachy – ukázat se světu, být vidět, jít s kůží
na trh. Vyrovnat se s úspěchem, neúspěchem, slávou i hejty. Podnikání Tě bude zkoušet na mnoha úrovních. Bude tlačit na Tvou kreativitu, dá Ti najevo sebemenší vnitřní nesoulad. Tvůj plazí mozek bude mít dokonce možná občas i pocit, že bojuješ o holé přežití. Pravděpodobně Ti bude přicházet spousta nepříjemných pocitů a emocí.

  • Tohle nezvládnu.
  • Sesypu se asi tak za dvě minuty.
  • Tahle žena měla stejný nápad jako já, takže už to nemůžu dělat.
  • Jak já jí závidím.
  • Už to dělají všichni.
  • Žárlím na konkurenci.
  • Nejsem dokonalá a můj produkt už vůbec ne.
  • Tohle nikdy nedokončím.
  • Na tohle nemám.

Podnikání nám rádo brnká na strunky naší sebehodnoty. A tak si můžeš být jistá, že se nikdy nebudeš nudit a ne vždy to bude procházka růžovým sadem. Je to výzva.

Růst do své velikosti. Stát se hvězdou. Stoupnout si do své síly. Ukázat sebe a své dary v plné kráse.

Ne vždy je to jednoduché, o to sladší je pak ale Tvoje odměna. Hojnost, vděčnost, radost, víra v sebe sama.

Zvažuješ, jestli je pro Tebe lepší podnikat nebo mít stálé zaměstnání? Ani jedna odpověď není špatně. Tvůj život je Tvoje osobní cesta. Nehleď na to, jak to dělají ostatní. Jen pohleď do svého nitra, kde najdeš vždy přesně tu odpověď, kterou hledáš. Rozhoduj se podle svého celotělového ANO. Nezůstávej jen ve své hlavě, ptej se i svého srdce a yoni. Možná zjistíš, že Tě ve Tvé cestě vpřed brzdí Tvůj vnitřní sabotér. Neboj se mu podívat do očí. Je tady, aby Tě chránil. A tak mu poděkuj. Ale pamatuj si, že Ty jsi ta, která má ve Tvém životě hlavní slovo.

Být zaměstnaná nebo podnikat – obojí má své výhody i nevýhody. A Ty se můžeš rozhodnout, jak chceš a jak to cítíš. Nikomu nemusíš své rozhodnutí zdůvodňovat. A co je nejlepší? Své rozhodnutí můžeš klidně změnit. Hned teď, nebo za měsíc, za rok, za dva. Nic nemusí být věčné. Jen o jedno Tě poprosím. Vždy zůstávej pravdivá vůči sobě.

Rozhodneš-li se, že podnikání je Tvou cestou, začni na sobě pracovat. Dávej si cíle, které jsou pro Tebe výzvou, které Tě donutí vstát ze židle. A už za pár měsíců se můžeš ocitnout na místě, které si dnes ani nedokážeš představit. Běž do akce, postupuj malinkými krůčky kupředu, dokud nedojdeš do svého cíle. Buď vděčná za sebemenší pokrok. Oceňuj se. Pečuj o sebe. Tanči. Pracuj se svou sexuální energií, která jde ruku v ruce s kreativitou. Buď hvězdou, která září.

Nebuď na to sama. Dovol si požádat o pomoc. Podnikání zdaleka nemusí být trnitou cestou. Může probíhat v naprosté lehkosti a radosti. Je to cesta, po které nemusíš kráčet sama. Dnes máš možnost učit se a čerpat inspiraci od zkušených podnikatelek, a navíc využít sílu a podporu ženské skupiny, kde všechny podnikatelky, jak ty úplně začínající, tak ty už trochu zkušené, plují na stejné vlně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz