Hlavní obsah
Seberozvoj

Sebeláska odemyká hojnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Harnošová

Jak se samy k sobě chováme a jak samy se sebou nakládáme, stejně se k nám chová i naše okolí, a platí to i pro energii peněz. Máme-li pocit nedostatečnosti a nízké hodnoty, projeví se to navenek.

Článek

Pokud máme pocit, že naše zboží není dost dobré, nebo nepracujeme dost dobře, ta energie je v naší práci přítomná a hojnost může blokovat. Proto je laskavý a pozorný vztah k sobě, naše uzdravená sebehodnota a sebepřijetí klíčem k životní hojnosti.

Představ si, že ty jsi peníze, že představuješ energii peněz, a máš si vybrat, kudy budeš plynout. Půjdeš k tomu, kdo žije v přesvědčení, že není dost dobrý a bohatství si nezaslouží? Nebo k tomu, kdo tě vítá s otevřenou náručí a slovy „tady jsi správně, už tě očekávám“?

Nespokojenost se sebou nás vede k odporu k životu, a tím brzdíme plynutí životní energie včetně energie hojnosti. Naopak sebeláska říká „patřím sem, zasloužím si vše dobré, co se nabízí“. Všímej si kdykoliv během dne, jak k sobě promlouváš, jak se oslovuješ, jakým způsobem se sebou mluvíš. Je to laskavě, vlídně, soucitně? Anebo kriticky a s despektem? Jak moc si sama sebe ceníš? Dáváš se na první místo?

Pokud jsi se už rozhodla, že ti nestačí mít peněz tak akorát z výplaty do výplaty a chceš do svého života pozvat větší hojnost a prosperitu, ale váháš, kde začít? Jak se do toho pustit, jaké kroky udělat jako první, na co se zaměřit? Co je to, co mění hojnost omezenou na bezlimitní? Jaké změny v tvé mysli je potřeba podpořit, aby sis dokonale manifestovala svá přání o bohatství a skvělých příležitostech do reality?

Když jsme dost dobré a přitažlivé samy pro sebe, tak jsme přitažlivé i pro peníze, příležitosti, přátelské a obchodní vazby atd. Vysoká hodnota v mysli přitahuje vysokou hodnotu ve hmotě.

1) Teď a tady mám vše, co potřebuji

Kdybys čekala na dokonalé podmínky, lepší technické zázemí, nebo až budeš lépe připravená ty sama, nedočkala by ses. Dokonalé podmínky nikdy nebudou, je potřeba začít s tím, co nyní máš a s tím, jak teď žiješ. Přesně v takovémto prostředí, bydlení, životě, oblečení, může proudit hojnost, můžeš si plnit své sny a jít krok za krokem k lepším prodejům a vyšším ziskům.

2) Hojnost odráží náš vztah k sobě

Jakmile věříme, že nejsme dost dobré a že si nezasloužíme to nejlepší, míra hojnosti v našem životě tomu přesně odpovídá. Odemkni své zdroje, objev svůj potenciál, probuď se do ocenění sebe sama za všechno, co děláš a co se ti daří, a hlavně za to, že jsi. Jsi dokonalou bytostí, která je hodna lásky, extatická a mocná. Vše, na co pomyslíš, je pro tebe dostupné.

3) Všímej si svých myšlenek a emocí

Zkus se každý den několikrát zastavit a zvědomit si, kde na škále emocí se právě nacházíš a jaké myšlenky živíš svou pozorností. Nezabýváš se zbytečně dlouho nejistotou nebo úzkostí? Nenecháváš se strhnout pocitem nespokojenosti, sklíčenosti, malosti? Už jen to, že si toho všimneš, je veliký krok vpřed. Napiš si několik věcí, nebo činností, které tě spolehlivě dostanou zpátky nahoru, do kladných emocí, vysokých vibrací radosti a vděčnosti. Může to být oblíbená a energií nadupaná píseň, přečíst si kapitolu knihy s lehkým humorem, který máš ráda, nebo cokoliv jiného, co změní směr tvých myšlenek a pocitů.

4) Vděčnost jako životní program

Jedním z nejdůležitějších klíčů k hojnosti je vděčnost. Pocit vděčnosti je právě ta úžasná, hřejivá, magická emoce, která rozvibruje celé tvé tělo láskou a přijetím, a způsobí, že další příležitosti k poděkování a ocenění do tvého života začnou vstupovat čím dál častěji a ve větším množství. Báječným nástrojem ke zhmotnění pocitu vděčnosti je deník, kam si můžeš zapisovat, za co všechno již nyní vděčná jsi. Zkus tuto praxi dělat denně alespoň několik týdnů, a změnu pocítíš s jistotou. Dovol si vděčnost procítit v každodenním proudění, a skutečně se v ní vykoupat, užít si ji, oslavit dary života, které k tobě přicházejí. Roztáhni tento pocit do celého dne.

5) Upgrade systému

Upgrade systému znamená poskočit na další stupeň, nezamrznout, nezastavit se v růstu. Můžeš si dopřát lepší služby, kvalitnější marketing, větší prodejní prostory, investovat do něčeho, co tě nejprve pocitově a pak i reálně posune do dalšího patra hojnosti. Jen to nejlepší je pro tebe dobré. Uveď se do stavu, který chceš žít.

6) Kroky k akci

Jakmile začneš více otevírat svou mysl hojnosti, jdi do akce. Otevírej se příležitostem, rozpracuj svůj nápad, vytvoř prototyp výrobku, řekni si o vyšší mzdu. První kroky jsou velice důležité a nezbytné, aby se události daly do pohybu a tvé myšlenky se mohly manifestovat ve hmotném životě. Dávej si malé cíle a postupuj po krůčcích, ale denně a systematicky. Každý další úspěch ti potvrdí, že jsi na správné cestě.

Otevři se do hojnosti a nastav své myšlení na bohatství. Nekonečné množství příležitostí, které můžeš využít, jsou tu pro tebe stále připraveny. Jakmile se uvolníme do možnosti, že to všechno, co má někdo jiný, je možné i pro nás, cesty a prostředky se začnou objevovat a navedou nás tam, kde toužíme být.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz