Hlavní obsah
Seberozvoj

Strach ze zklamání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Harnošová

Svírá tě? Děsí? Paralyzuje? Bojíš se, že neuspěješ, tak raději neuděláš další krok? Nejdeš do neznáma? Zůstáváš tam, kde to znáš a nějak to už funguje?

Článek

Sice ne skvěle, ale docela dobře, pohodlně, má to svůj stabilní směr a ostatní ti fandí.

Na základě zkušeností svých nebo okolí se raději nepouštíš do žádných větší změn a průlomů? Když přijde skvělý nápad, z něhož jsi nadšená, tvá radost brzy opadne? Vždyť je to nereálné? S tímhle neuspěju. To je nesmysl.

Jenže jsou to naše hluboká ženská zranění, zkušenosti, kdy jsme neobstály, bolelo to a už je nechceme opakovat. Abychom nebyly zklamané, kdyby to náhodou opět nevyšlo, raději se zavíráme. Bojíme se jít do neznáma, udělat další krok.

Ale co když právě to je to místo? Objevit naplno svůj úžasný potenciál a zářit. Realizovat své vize i s tím strachem, pojmenovat ho, ale jít dále. Nenechat se odradit okolím ani předchozími špatnými zkušenostmi.

Otevřít srdce a stoupnout si do své jedinečné síly.

Buď průkopnice.

Realizuj své nápady a touhy.

Pusť se do toho.

Překonej hranice svého strachu a jdi odhodlaně za svými sny, žít svůj opravdový potenciál. Zvládneš to. Jsi mimořádná, i když máš obavy.

Ano, ony se mohou naplnit, můžeš selhat, ale i to je v pořádku. Také tato zkušenost může být na tvé cestě cenná. Nikdy se nenech odradit strachem ze zklamání. Stůj si za svým, drž svůj záměr a buď silná.

Nečekej, že ti to někdo zvenku schválí a bude tě povzbuzovat. Ty si můžeš být jistá sama sebou a svými rozhodnutími. Nikdo neudělá ten krok za tebe, pokud si nevěříš.

Ty jsi ta pravá, jedinečná, mimořádná.

Nech se inspirovat ostatními, kteří už uspěli. Ty můžeš také. Všechny můžeme. Už v této chvíli se to děje. Pokud potřebuješ, sbírej důkazy, které tě podpoří, abys našla jistotu, že i ty můžeš dělat další kroky. Stačí špetka odvahy navíc, než mají ostatní. Určitě to zvládneš. I kdyby jsi upadla, něco se nepodařilo, nevadí, jistě nastane chvíle, kdy uspěješ a vzlétneš.

Roztáhni křídla, seber odvahu a pusť se do realizace svých záměrů. Sice ne skvěle, ale docela dobře, pohodlně, má to svůj stabilní směr a ostatní ti fandí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz