Hlavní obsah
Aktuální dění

OH 2024 - problémy s informačním systémem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vikash Jasani, Flickr.com

Možná jste si všimli, že někdy nápadně dlouho trvá, než na obrazovce naskočí aktuální skóre v různých sportech. Všimnul jsem si toho třeba u házené, ale nejmarkantnější to bylo zatím u tenisu.

Článek

Tam se ty časové prodlevy tak natáhly, že se stav zápasu měnil většinou až těsně před dalším podáním. A pak najednou zničehonic televizní infografika úplně zmizela. Aby diváci měli přehled o stavu, museli ho komentátoři stále hlásit, i když to jinak běžně nedělají. Televizní kamery pak občas raději zabíraly tabuli přímo na stadiónu. Po čase na chvíli grafika zase naskočila, aby později opět zmizela.

V lukostřelbě, v týmových soutěžích žen, to také nefungovalo tak, jak by mělo. V každém kole měla družstva 6 výstřelů, grafika měla celou dobu ukazovat rozbalené výsledky jednotlivých pokusů. To se ale dělo jen někdy. Jindy bylo vidět jen celkové číslo v součtu nebo nejdříve naskočila špatná hodnota, aby se pak opravila.

Dějí se tu tedy věci, které třeba na minulé olympiádě v Tokiu byly nemyslitelné. Kdo ovšem sledoval mistrovství Evropy v atletice a ví, že o info systém na OH se stará stejná firma jako na tomto šampionátu, divit se tomu jistě nebude.

To, co se tam totiž dělo, si nepamatuju, kam mi paměť sahá. Bylo běžné v technických disciplínách, že se čekalo přes minutu na změření pokusu. Často kamery nevydržely čekat, a tak se ani diváci výsledek nedozvěděli nebo ho museli někde hledat komentátoři. Nezvykle dlouho se čekalo téměř vždy, systém se zasekával. Jednu chvíli se čekalo, bylo to v kvalifikaci mužského trojskoku tuším, asi 10 minut na změření jednoho pokusu.

V bězích se zase zcela běžně dělo, že neoficiální výsledky, které naskakují v dnešní době zcela standardně hned po doběhu, ukazovaly úplně nesmyslné hodnoty v první chvíli, vynechávaly také některé atlety, a až potom se to postupně opravovalo.

Pamatuju si, že naši komentátoři nad tím také kroutili hlavou a vyjadřovali obavy, že by to mohl být na olympiádě docela průšvih. Taky se o té firmě říká, že snad mají mít velké potíže se zadlužeností a spějí ke konkursu, ale nevím, zda je to pravda.

Každopádně, obavy se zatím docela naplňují, ale snad to nakonec nebude až tak zlé a bude se to spíše zlepšovat. Vždyť bez kvalitních rychlých a přesných informací už si člověk ani neumí představit sledování sportu, to už se považuje za samozřejmost, že tohle funguje. Po prvních dvou dnech, kdy příspěvek píšu, ale spokojenost být nemůže.

přenosy z ME v atletice 2024

přenosy z OH 2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz