Hlavní obsah
Jídlo a pití

Bramboráky se zelím recept

Foto: Lukáš Korec

Vyzkoušejte recept na lahodné, křupavé a voňavé bramboráky s kysaným zelím. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Článek

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 250 g pokrájeného kysaného zelí
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 5 stroužků prolisovaného česneku
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej

500 g brambor nastrouháme na struhadle najemno, vymačkáme vodu kterou brambory pustí a tu slijeme.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na bramboráky

K bramborám přidáme 250 g překrájeného kysaného zelí, 2 vejce, 1/2 lžičky celého kmínu, 5 stroužků prolisovaného česneku, necelou lžičku soli, 1 lžíci majoránky, 1 lžíci hladké mouky a trochu pepře. Směs důkladně promícháme.

Foto: Lukáš Korec

Bramborákové těsto

Smažíme na pánvi na oleji z jedné a poté i z druhé strany aby byly bramboráky pěkně osmažené a křupavé.

Foto: Lukáš Korec

Smažené bramboráky recept

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz