Článek
Ingredience:
- 2 střední cibule
- 1 paprika kapie
- 3 stroužky česneku
- 5 buřtů
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl a pepř
- černé pivo
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 4 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu
2 cibule a 1 kapii nakrájíme na proužky a 3 česneky na slabé plátky.

Buřty na zelenině a pivu
Na zeleninový základ přidáme oloupané a rozpůlené špekáčky, 1 lžíci sójové omáčky, mletý černý pepř, 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 3 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu, jemně dosolíme a zalijeme černým pivem. Každý buřt musí pěkně plavat.

Buřty na pivu pečené v troubě
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté buřty otočíme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení hlídáme aby se nevyvařilo pivo.

Špekáčky na pivu
Podáváme s čerstvým krajinným chlebem.