Hlavní obsah

Buřty na černém pivu recept

Foto: Lukáš Korec

Buřty na černém pivu je jeden z nejlepších a nejoblíbenějších předkrmů který si můžete připravit. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo nebo například bramborovou kaši.

Článek

Ingredience:

  • 2 střední cibule
  • 1 paprika kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 5 buřtů
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • sůl a pepř
  • černé pivo
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 4 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu

2 cibule a 1 kapii nakrájíme na proužky a 3 česneky na slabé plátky.

Foto: Lukáš Korec

Buřty na zelenině a pivu

Na zeleninový základ přidáme oloupané a rozpůlené špekáčky, 1 lžíci sójové omáčky, mletý černý pepř, 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 3 lžíce rajčatového pyré nebo kečupu, jemně dosolíme a zalijeme černým pivem. Každý buřt musí pěkně plavat.

Foto: Lukáš Korec

Buřty na pivu pečené v troubě

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté buřty otočíme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení hlídáme aby se nevyvařilo pivo.

Foto: Lukáš Korec

Špekáčky na pivu

Podáváme s čerstvým krajinným chlebem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz