Hlavní obsah

Česnekové topinky s houbovou smaženicí recept

Foto: Lukáš Korec

Obzvláště v sezóně hub se recept na česnekové topinky s houbovou smaženicí opravdu hodí. Připravte si smaženici z nasbíraných lesních hub.

Článek

Ingredience:

  • 4 topinky
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 300 g hlívy ústřičné nebo jiné houby
  • 1/2 lžičky kmínu
  • pepř
  • 5 ks vajec

Cibuli nakrájíme najemno a hlívu ústřičnou na proužky (použijeme pouze měkké horní části houby).

Foto: Lukáš Korec

Cibule s houbami

Cibuli necháme zesklovatět na oleji, potom přidáme houby, půl lžičky kmínu a smažíme dokud nejsou houby měkké.

Poté přidáme rozkvedlané vejce, sůl a pepř. Vaříme až se vejce provaří a směs zhoustne.

Foto: Lukáš Korec

Houbová smaženice s vejci

Směs lžící nanášíme na česnekové topinky. Nakonec ozdobíme petrželkou.

Foto: Lukáš Korec

Houbová směs s vejci na topinky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz