Hlavní obsah

Cizrnová polévka s klobásou recept

Foto: Lukáš Korec

Cizrna je velice zdravá a oblíbená luštěnina. Vyzkoušejte recept na polévku s cizrnou doplněnou o klobásu. Tato polévka chutná i těm, co luštěniny příliš nemilují.

Článek

Ingredience:

  • 250 g cizrny
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šunková klobása
  • olej
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • bujon, pepř, sůl
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce majoránky

Cizrnu namočíme podle návodu na obalu. Poté ji propláchneme, zalijeme čistou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, půl lžičky celého kmínu a dáme vařit.

Foto: Lukáš Korec

Vaření cizrny

Mezitím si nakrájíme 1 cibuli, 3 česneky a klobásu.

Foto: Lukáš Korec

Ingredience na cizrnovou polévku

Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme česnek a klobásu a ještě krátce osmažíme. Přidáme lžíci sladké mleté papriky a lžíci hladké mouky a smažíme už jen krátce aby paprika nezhořkla. Pak odstavíme z plotny.

Foto: Lukáš Korec

Restovaná klobása s paprikou

Když je cizrna vařená a měkká, tak přidáme bujón nebo dosolíme (ne dříve!!!), opepříme a přidáme směs cibule a klobásy z pánve. Pro chuť můžeme přidat ještě lžičku uzené mleté papriky. Přidáme lžíci majoránky a ještě dvě minuty vaříme. Dobrou chuť.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz