Článek
Ingredience:
- 250 g cizrny
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 šunková klobása
- olej
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- bujon, pepř, sůl
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce majoránky
Cizrnu namočíme podle návodu na obalu. Poté ji propláchneme, zalijeme čistou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, půl lžičky celého kmínu a dáme vařit.

Vaření cizrny
Mezitím si nakrájíme 1 cibuli, 3 česneky a klobásu.

Ingredience na cizrnovou polévku
Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme česnek a klobásu a ještě krátce osmažíme. Přidáme lžíci sladké mleté papriky a lžíci hladké mouky a smažíme už jen krátce aby paprika nezhořkla. Pak odstavíme z plotny.

Restovaná klobása s paprikou
Když je cizrna vařená a měkká, tak přidáme bujón nebo dosolíme (ne dříve!!!), opepříme a přidáme směs cibule a klobásy z pánve. Pro chuť můžeme přidat ještě lžičku uzené mleté papriky. Přidáme lžíci majoránky a ještě dvě minuty vaříme. Dobrou chuť.