Článek
Ingredience:
- 300 ml mléka
- 1/2 lžičky cukr krystal
- 1 kostka droždí (42 g)
- 0,5 kg mouky
- 1/2 lžičky soli
- olej
- NA POTŘENÍ:
- prolisovaný česnek, kečup, tatarka, nastrouhaný tvrdý sýr…
KVÁSEK:
Smícháme 300 ml vlažného mléka, 1/2 lžičky cukru a jednu kostku droždí (42 g). Vše důkladně rozmícháme a necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.

Kvásek na langoše
Na těsto na langoše smícháme 0,5 kg hladké mouky a 1/2 lžičky soli. Poté přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto které necháme v teple 30 minut pod utěrkou kynout.

Těsto na langoše
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kusů které necháme pod utěrkou ještě 10 minut kynout. Poté z každého kusu vyválíme válečkem na pomoučeném vále placku, kterou smažíme na oleji z obou stran.

Smažené langoše
Hotové langoše potřeme prolisovaným česnekem a kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.