Hlavní obsah

Domácí stánkové langoše recept

Foto: Lukáš Korec

Domácí stánkové langoše podle tohoto receptu se Vám zaručeně povedou. Namazat a posypat langoše můžeme podle své chuti, například kečupem a sýrem.

Článek

Ingredience:

  • 300 ml mléka
  • 1/2 lžičky cukr krystal
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 0,5 kg mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • olej
  • NA POTŘENÍ:
  • prolisovaný česnek, kečup, tatarka, nastrouhaný tvrdý sýr…

KVÁSEK:
Smícháme 300 ml vlažného mléka, 1/2 lžičky cukru a jednu kostku droždí (42 g). Vše důkladně rozmícháme a necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.

Foto: Lukáš Korec

Kvásek na langoše

Na těsto na langoše smícháme 0,5 kg hladké mouky a 1/2 lžičky soli. Poté přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto které necháme v teple 30 minut pod utěrkou kynout.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na langoše

Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kusů které necháme pod utěrkou ještě 10 minut kynout. Poté z každého kusu vyválíme válečkem na pomoučeném vále placku, kterou smažíme na oleji z obou stran.

Foto: Lukáš Korec

Smažené langoše

Hotové langoše potřeme prolisovaným česnekem a kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tatarská omáčka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz