Článek
Ingredience:
- 3 špekáčky
- 3 střední cibule
- chilli paprička, plocholistá petržel
- LÁK:
- 10 kuliček celého pepře
- 4 nové koření
- 2 bobkové listy
- 300 ml vody
- 150 ml octa 8%
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce cukru krystal
V hrnci svaříme 300 ml vody a 150 ml octa, 10 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci cukru krystal po dobu 5 minut. Poté necháme lák vychladnout.

Lák na domácí utopence
Na kolečka si nakrájíme špekáčky a cibuli na proužky nebo kolečka.

Špekáčky s cibulí
Do sklenic vše střídavě skládáme včetně koření z láku a poté zalijeme vychladlým lákem. Všechny ingredience musí být potopené v láku.

Buřty v nálevu
Utopence dáme alespoň na 4 dny do lednice.