Hlavní obsah

Domácí utopenci recept

Foto: Lukáš Korec

Recept na pravé hospodské utopence který prostě musíte vyzkoušet. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb. Utopenci nejlépe chutnají po uležení v lednici.

Článek

Ingredience:

  • 3 špekáčky
  • 3 střední cibule
  • chilli paprička, plocholistá petržel
  • LÁK:
  • 10 kuliček celého pepře
  • 4 nové koření
  • 2 bobkové listy
  • 300 ml vody
  • 150 ml octa 8%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru krystal

V hrnci svaříme 300 ml vody a 150 ml octa, 10 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci cukru krystal po dobu 5 minut. Poté necháme lák vychladnout.

Foto: Lukáš Korec

Lák na domácí utopence

Na kolečka si nakrájíme špekáčky a cibuli na proužky nebo kolečka.

Foto: Lukáš Korec

Špekáčky s cibulí

Do sklenic vše střídavě skládáme včetně koření z láku a poté zalijeme vychladlým lákem. Všechny ingredience musí být potopené v láku.

Foto: Lukáš Korec

Buřty v nálevu

Utopence dáme alespoň na 4 dny do lednice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz