Článek
Ingredience:
- 1 větší cibule
- 300 g balení hlívy ústřičné
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- olej
- 1 l vývaru (nebo vody a bujón)
- pepř
- sůl
- 1 lžíce majoránky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
Nakrájíme cibuli najemno a hlívu ústřičnou na větší kousky. Použijeme pouze měkké horní části houby. Tvrdé nohy houby nepoužijeme a necháme si je například pod maso.

Recept z hlívy ústřičné
Cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Poté přidáme houbu a kmín a ještě chvilku orestujeme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky a jednu lžíci hladké mouky a jen pár vteřin orestujeme aby paprika nezhořkla. Poté přilijeme 1 litr vývaru (nebo vody a přidáme bujón), 1 bobkový list a 5 kuliček nového koření, opepříme a vaříme dokud není houba měkká.
Nakonec přidáme 1 lžíci majoránky a 3 stroužky prolisovaného česneku, popřípadě ještě dochutíme solí a vaříme už jen 3 minuty aby majoránka nezhořkla.

Dršťková polévka