Hlavní obsah
Jídlo a pití

Dušené vepřové maso s mrkví recept

Foto: Lukáš Korec

Dušené vepřové maso s mrkví milují i ti, kteří mrkev zrovna moc nemusí a nevyhledávají ji. Jako přílohu podáváme vařené těstoviny, lze ale podávat i kynutý houskový knedlík.

Článek

Ingredience:

  • 7 ks mrkve
  • 600 g vepřové krkovice nebo plece
  • 2 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 vepřový bujon
  • pepř
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce cukr krystal
  • sůl

7 mrkví nakrájíme na půlkolečka, 2 cibule nadrobno, 4 stroužky česneku na plátky a vepřové krkovice na kostičky cca 2 × 2 cm.

Foto: Lukáš Korec

Ingredience na maso s mrkví

Na oleji krátce zpěníme cibuli a česnek, přidáme 1 lžíci sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a jen krátce orestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), vepřové maso a mrkev, půl lžičky celého nebo drceného kmínu, pepř, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy a 1 lžíci cukru krystal a vaříme.

Foto: Lukáš Korec

Omáčka s mrkví a masem

Zhruba po hodině když je maso měkké, směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Foto: Lukáš Korec

Těstoviny s mrkví a masem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz