Článek
Ingredience:
- 7 ks mrkve
- 600 g vepřové krkovice nebo plece
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 vepřový bujon
- pepř
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce cukr krystal
- sůl
7 mrkví nakrájíme na půlkolečka, 2 cibule nadrobno, 4 stroužky česneku na plátky a vepřové krkovice na kostičky cca 2 × 2 cm.

Ingredience na maso s mrkví
Na oleji krátce zpěníme cibuli a česnek, přidáme 1 lžíci sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a jen krátce orestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), vepřové maso a mrkev, půl lžičky celého nebo drceného kmínu, pepř, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy a 1 lžíci cukru krystal a vaříme.

Omáčka s mrkví a masem
Zhruba po hodině když je maso měkké, směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Těstoviny s mrkví a masem