Hlavní obsah

Gulášová polévka s hovězím mletým masem recept

Foto: Lukáš Korec

Recept na fantastickou gulášovou polévku s hovězím mletým masem a brambory. Polévku podáváme jen tak, nebo například s čerstvým chlebem.

Článek

Ingredience:

  • 0,5 kg hovězí mleté maso
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • olej
  • sůl, pepř
  • hovězí vývar nebo voda a bujón
  • 1/2 lžičky celého nebo drceného kmínu
  • brambory
  • 4 lžičky sladké papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji. Poté přidáme hovězí mleté maso a osmažíme ho.

Foto: Lukáš Korec

Restované mleté maso

Pak přidáme 4 lžičky sladké mleté papriky a stáhneme oheň aby nezhořkla. Jen pár vteřin papriku orestujeme, přidáme lžíci hladké mouky, pár vteřin orestujeme a zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou + bujón). Přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, pepř a kmín.

Foto: Lukáš Korec

Gulášová polévka

Vaříme zhruba 15 minut a poté přidáme nakrájené brambory a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Před koncem ochutnáme popřípadě dosolíme. Můžeme podávat.

Foto: Lukáš Korec

Gulášová polévka s mletým masem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz