Článek
Ingredience:
- 0,5 kg hovězí mleté maso
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- olej
- sůl, pepř
- hovězí vývar nebo voda a bujón
- 1/2 lžičky celého nebo drceného kmínu
- brambory
- 4 lžičky sladké papriky
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji. Poté přidáme hovězí mleté maso a osmažíme ho.

Restované mleté maso
Pak přidáme 4 lžičky sladké mleté papriky a stáhneme oheň aby nezhořkla. Jen pár vteřin papriku orestujeme, přidáme lžíci hladké mouky, pár vteřin orestujeme a zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou + bujón). Přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, pepř a kmín.

Gulášová polévka
Vaříme zhruba 15 minut a poté přidáme nakrájené brambory a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Před koncem ochutnáme popřípadě dosolíme. Můžeme podávat.

Gulášová polévka s mletým masem