Článek
Ingredience:
- 0,8 kg hovězí maso přední a kosti
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 6 nových koření
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
- voda
- kousek celeru
- 3 malé petržele
- 3 mrkve
Hovězí maso dáme do hrnce a přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1/2 lžíce soli, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu.

Veření hovězí polévky
Pokud se na povrchu vytvoří pěna, tak jí lžící odstraníme. Vývar necháme několik hodin pozvolna táhnout pod pokličkou. Voda by měla jen minimálně vařit.
Mezitím si nakrájíme kousek celeru, 3 malé petržele a 3 mrkve. Zeleninu přidáme k vývaru když je maso téměř měkké a vaříme ještě 20 minut společně.

Zelenina do polévky
Nakonec nakrájíme vařené maso, vývar popřípadě dosolíme a můžeme podávat.

Maso do vývaru