Hlavní obsah

Hovězí vývar se zeleninou recept

Foto: Lukáš Korec

Pokud hledáte fantastický recept na poctivá hovězí vývar se zeleninou, postupujte podle návodu níže, krok za krokem. Základem silného a dobrého vývaru je samozřejmě kvalitní hovězí maso.

Článek

Ingredience:

  • 0,8 kg hovězí maso přední a kosti
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 6 nových koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • sůl
  • voda
  • kousek celeru
  • 3 malé petržele
  • 3 mrkve

Hovězí maso dáme do hrnce a přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1/2 lžíce soli, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu.

Foto: Lukáš Korec

Veření hovězí polévky

Pokud se na povrchu vytvoří pěna, tak jí lžící odstraníme. Vývar necháme několik hodin pozvolna táhnout pod pokličkou. Voda by měla jen minimálně vařit.

Mezitím si nakrájíme kousek celeru, 3 malé petržele a 3 mrkve. Zeleninu přidáme k vývaru když je maso téměř měkké a vaříme ještě 20 minut společně.

Foto: Lukáš Korec

Zelenina do polévky

Nakonec nakrájíme vařené maso, vývar popřípadě dosolíme a můžeme podávat.

Foto: Lukáš Korec

Maso do vývaru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz